19 Απριλίου 2023

Η Ελλάδα υποδέχεται τουρίστες σε όλους τους προορισμούς – Πάνω από 1,6 εκατ. αεροπορικές θέσεις τον Απρίλιο

 

Ακόμα και τα πιο μικρά αεροδρόμια της χώρας άνοιξαν για διεθνείς πτήσεις, με επισκέπτες από πάνω από 50 χώρες να έρχονται για τις διακοπές τους.

Άνοιξαν όλα τα αεροδρόμια της χώρας και υποδέχονται τουρίστες από όλο τον κόσμο, σηματοδοτώντας το ουσιαστικό άνοιγμα της καλοκαιρινής σεζόν του 2023. Από τη Δευτέρα του Πάσχα ξεκίνησαν να προσγειώνονται πτήσεις και στα τελευταία περιφερειακά αεροδρόμια, όπως αυτά της Καρπάθου, της Σκιάθου, της Μυτιλήνης και της Σάμου.

Πάνω από 1,6 εκατομμύρια αεροπορικές θέσεις από το εξωτερικό είναι προγραμματισμένες από τις αρχές μέχρι και το τέλος Απριλίου, προερχόμενες από πάνω από 50 χώρες από όλο τον κόσμο. Οι 850.000 θέσεις αφορούν στο αεροδρόμιο της Αθήνας, με τους Βρετανούς να περνούν τις 100.000, οι Γερμανοί τις 80.000, ενώ δυναμικά κινούνται οι Αμερικανοί, που καταφτάνουν στην πρωτεύουσα με απευθείας πτήσεις πάνω από 8.000 την εβδομάδα.

Δεύτερο με μικρή διαφορά από το τρίτο, έρχεται το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης με 215.000 προγραμματισμένες θέσεις από το εξωτερικό. Το Ηράκλειο όλο τον Απρίλιο αναμένεται να υποδεχθεί 200.000 τουρίστες που προέρχονται κυρίως από τη Γερμανία, τη Βρετανία και τη Γαλλία. Πτήσεις για την Κρήτη υπάρχουν από 20 χώρες, ανάμεσα τους, Σκανδιναβικές αλλά και η Πολωνία, η Λιθουανία, η Εσθονία κ.α. Για τα Χανιά είναι προγραμματισμένες πάνω από 65.000 χιλιάδες πτήσεις με τουρίστες κυρίως από Βρετανία, Γερμανία και Πολωνία.

Η Ρόδος μέχρι το τέλος του μήνα αναμένει σχεδόν 135.000 ξένους τουρίστες με απευθείας πτήσεις με τρίτη χώρα το Ισραήλ, ενώ και η Κως περιμένει πάνω από 30.000 ξένους επισκέπτες. Και η Κέρκυρα για όλο τον Απρίλιο έχουν προγραμματισθεί πάνω από 60.000 θέσεις με τις περισσότερες να προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στις Κυκλάδες, η Σαντορίνη έχει ανοίξει ήδη τη σεζόν και περιμένει αυτό το μήνα πάνω από 36.000 ξένους τουρίστες κυρίως Βρετανούς και Γάλλους, ενώ αργά ανοίγει η Μύκονος που θα την επισκεφτούν περίπου 15.000.

Απογειώθηκε η κίνηση το Πάσχα
Τόσο το Καθολικό όσο και το Ορθόδοξο Πάσχα ήταν οι κύριες αιτίες για το δυναμικό άνοιγμα της φετινής καλοκαιρινής σεζόν στη χώρα μας. Η έρευνα της ForwardKeys, είχε αποκαλύψει ότι η πληρότητα των αεροπορικών θέσεων για τις ενδοευρωπαϊκές αφίξεις κατά τη διάρκεια του Πάσχα έφτασε τα προ πανδημίας επίπεδα, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις τα ξεπέρασε. Η Ελλάδα σημείωσε άνοδο κατά 7% στις πληρότητες.

Ο Όμιλος Tui ανακοίνωσε ότι θα μετέφερε περισσότερους από 500.000 επισκέπτες κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα με συντελεστή φόρτωσης 95%, κοντά στα προ πανδημίας επίπεδα. Η Μεσόγειος και τα Κανάρια Νησιά είναι οι προορισμοί με τις κορυφαίες επιδόσεις της εταιρείας στις αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας, καθώς και στην Τουρκία, τις Βαλεαρίδες, την ηπειρωτική Ισπανία, την Αίγυπτο και την Ελλάδα.

Η Tui ανέφερε ρεκόρ κρατήσεων για την αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου από τις αρχές του έτους μέχρι και τις 5 Φεβρουαρίου, με ποσοστό πάνω από 10% υψηλότερες σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα του 2019 και με τις τιμές επίσης υψηλότερες. Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου της TUI, Sebastian Ebel, δήλωσε ότι η δυναμική των κρατήσεων του tour operator «παραμένει ενθαρρυντική» με την ισχυρή ζήτηση για το Πάσχα «ένα υγιές μήνυμα για το επερχόμενο καλοκαίρι».

Ανοίγουν μαζικά τα ξενοδοχεία στην Ελλάδα
Περίπου το 30% των ελληνικών ξενοδοχείων άνοιξε κατά το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, τα οποία και κάλυψαν τη ζήτηση των δύο εβδομάδων του Πάσχα. Σταδιακά ανοίγουν όλο και περισσότερα καταλύματα, ενώ την 1η Μαϊου αναμένεται να έχει ανοίξει το σύνολο των ξενοδοχειακών μονάδων στους κύριους προορισμούς της χώρας. Μέχρι και το τέλος Μαϊου θα ανοίξουν τις πύλες τους και τα ξενοδοχεία στις Κυκλάδες.

Πηγή news247.gr

Βίκη Βαμιεδάκη