17 Μαρτίου 2023

Διπλωματία των σεισμών ήταν και πάει; Mετά τα μαχητικά και τα drones τώρα οι Τούρκοι κάνουν παραβιάσεις στο Αιγαίο και με ελικόπτερα

 


Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ/HELLAS JOURNAL

Μετά από ένα 15θήμερο «μηδενικής τουρκικής δραστηριότητας» οι γείτονές μας θυμήθηκαν να πετάξουν στον ουρανό
του Αιγαίου με ελικόπτερα.

Δεν θυμήθηκαν μάλλον απ’ ότι φαίνεται πως θα έπρεπε να καταθέσουν σχέδιο πτήσης στην αρμόδια υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας γι’ αυτή την δραστηριότητα τους, αλλά ίσως θέλησαν με αυτό τον τρόπο να υπενθυμίσουν ότι ρέπουν στις έκνομες ενέργειες.

Με αυτό τον τρόπο καταγράφηκαν 23 παραβιάσεις στον Εθνικό Εναέριο Χώρο και τρεις παραβάσεις στο FIR Αθηνών.

Οι κινήσεις αυτές έρχονται μόλις ένα 5θήμερο μετά την επικοινωνία του υπουργού Εθνικής άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ κατά την οποία ο Έλληνας υπουργός είχε την ευκαιρία να επαναλάβει την πάγια θέση της Αθήνας, πως πρέπει να υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας και παράλληλα να επιδείξει η γείτονα, συνέχεια στον σεβασμό καλής γειτονίας.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι και πριν από ένα 15θημερο και παρά τη «διπλωματία των σεισμών» οι Τούρκοι είχαν δείξει ξανά τις παράνομες προθέσεις τους με 15 παραβιάσεις από Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος.

Το ίδιο είχε συμβεί και πριν από τις 13 Φεβρουαρίου, ημέρα που είχαν γίνει οι τελευταίες παραβιάσεις πριν από αυτές της Τρίτης με τα ελικόπτερα.

Το μέγα ερώτημα είναι το πόση θα είναι η διάρκεια της «διπλωματίας των σεισμών» κι αν ύστερα από αυτή τη σελίδα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, θα υπάρξει η επαναφορά στην σκληρή πραγματικότητα της ετοιμότητας που βίωναν στις Ένοπλες Δυνάμεις πριν την 6η Φεβρουαρίου, ημέρα των φονικών δίδυμων σεισμών που στοίχισαν τη ζωή σε σχεδόν 50.000 Τούρκων πολιτών.

ΠΗΓΗ https://hellasjournal.com/