29 Μαρτίου 2023

Κυρ. Μητσοτάκης: Ζητώ ισχυρή εντολή για να σαρώσουμε τις μεγάλες παθογένειες του κράτους Ισχυρή εντολή για «να σαρώσουμε με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα αυτά που μας κρατάνε πίσω» ζήτησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτηση βίντεο στο TikTok  λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών στις 21 Μαϊου.

Στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός θέτει τους στόχους που θα επιδιώξει για «τα πολλά που πρέπει να γίνουν από εδώ και στο εξής», θέτοντας μια σειρά ζητημάτων οικονομικής και κοινωνικής φύσεως, υπογραμμίζοντας την ανάγκη «να μιλήσουμε για αυτά που μας κρατάνε πίσω. Για τις μεγάλες παθογένειες του κράτους, τις εστίες του αναχρονισμού, της αναξιοκρατίας».

Αναλυτικά στο βίντεο αναφέρει:

«Ανακοινώσαμε λοιπόν την ημερομηνία των εκλογών που θα γίνουν την 21η Μαΐου. Μέχρι τότε θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε πολλά.

Να κάνουμε έναν ειλικρινή απολογισμό του έργου μας αυτά τα 4 χρόνια, αυτά τα οποία πετύχαμε, να μιλήσουμε με ειλικρίνεια για τις αδυναμίες μας και τα λάθη μας. Να θυμίσουμε στους πολίτες πού ήταν η Ελλάδα το 2019 και πού είναι η Ελλάδα το 2023.

Να θυμίσουμε στους πολίτες ότι τηρήσαμε τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις. Μειώσαμε τους φόρους, μειώσαμε τις εισφορές, δημιουργήσαμε περισσότερες θέσεις εργασίας, προστατεύσαμε τα σύνορά μας, ενισχύσαμε την εθνικής μας άμυνας, ψηφιοποιήσαμε το κράτος.

Θα μιλήσουμε όμως και για τα πολλά που θα πρέπει να γίνουν από δω και στο εξής: Για το γεγονός ότι οι μισθοί στη χώρα εξακολουθούν να είναι χαμηλοί και θα πρέπει να ανέβουν. Ότι οι νέοι μας έχουν προβλήματα να βρουν στέγη, να μιλήσουμε για τις αδυναμίες που έχει το ΕΣΥ, το οποίο μπορεί να άντεξε παρά την πανδημία, αντιμετωπίζει όμως ακόμα μεγάλες δυσκολίες.

Και κυρίως να μιλήσουμε για αυτά που μας κρατάνε πίσω. Για τις μεγάλες παθογένειες του κράτους, για τις εστίες του αναχρονισμού, της αναξιοκρατίας. Όλα αυτά θα πρέπει να τα σαρώσουμε με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα. Κι αυτή είναι η εντολή που θα ζητήσω προσωπικά από τον ελληνικό λαό. Πιο γρήγορα, πιο τολμηρά, να πάμε την Ελλάδα πιο μπροστά και πιο ψηλά. Κι αυτό θα ψηφίσουμε στις 21 Μαΐου».