2 Μαρτίου 2023

Λαϊκή Συσπείρωση - Γιατί καταψήφισε τον προϋπολογισμό του Δήμου Ανατολικής Σάμου



Είναι χαρακτηριστικό και εξοργιστικό ακόμη το γεγονός ότι για το καταργημένο ουσιαστικά ΚΑΠΗ προβλέπονται συνολικά, μόνο 3,5 χιλιάδες ευρώ!
Με τέτοιους προϋπολογισμούς δεν μπορούν οι δημότες να έχουν αυταπάτες ότι πρόκειται να διευκολυνθεί στο ελάχιστο η ζωή τους, πολύ περισσότερο να λυθούν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. 


Αυτό είναι μια τεράστια αντίφαση, όταν στην εποχή μας ο παραγόμενος από τους εργαζόμενους κοινωνικός πλούτος αλλά και τα επιστημονικά και τεχνολογικά επιτεύγματα θα μπορούσαν να ικανοποιήσουν όλες τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες.
Με δυο λόγια πρόκειται ακόμη μια φορά για έναν προϋπολογισμό που ίσα-ίσα εξασφαλίζει τη λειτουργία ενός καθαρά διοικητικού μηχανισμού του κράτους για να επιβάλλεται και σε τοπικό επίπεδο η εκάστοτε κυβερνητική και ευρωενωσιακή πολιτική και τον καταψηφίζουμε».
· Να σημειώσουμε για όσους καλοπροαίρετα αναρωτιούνται «γιατί καταψηφίζετε και δεν κάνετε τις δικές σας προτάσεις;», ότι το θεσμικό πλαίσιο δεν επιτρέπει στην αντιπολίτευση να καταθέσει συνολικά ή επιμέρους διαφορετικές προτάσεις, παρά μόνο ολόκληρο προϋπολογισμό που θα συμφωνεί με τις οδηγίες της κυβέρνησης, του οικονομικού παρατηρητηρίου και των δημοσιονομικών περικοπών. Δηλαδή , «έτσι θέλουμε κι’ αν σας αρέσει…»
Τέτοια δημοκρατία πώς να την αντέξουμε;;;!!!...»