11 Μαρτίου 2023

Φτάνουν σήμερα στη Ρόδο τα πρώτα «χελιδόνια»!

 

Θα τους γίνει θερμή υποδοχή στο αεροδρόμιο • Μετά τις 25 Μαρτίου θα ανοίξουν σταδιακά τα ξενοδοχεία εποχικής λειτουργίας

Πρεμιέρα σήμερα για την τουριστική σεζόν με τρεις πτήσεις τσάρτερ της Easy Jet. Το πρώτο αεροσκάφος αναμένεται να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» στις 11.40 το πρωί προερχόμενο από το Λονδίνο με 140 επιβάτες. Η δεύτερη πτήση, από το Λούτον αναμένεται στις 12.35 με 90 επιβάτες και το τρίτο αεροσκάφος, προερχόμενο από το Μάντσεστερ με 135 επιβάτες αναμένεται να προσγειωθεί στη Ρόδο στις 21.45.


Ο Δήμος Ρόδου, η Διεύθυνση Τουρισμού και ο ΠΡΟΤΟΥΡ, έχουν ετοιμάσει θερμή υποδοχή των πρώτων επισκεπτών της σεζόν, η οποία ανοίγει φέτος νωρίτερα απ’ ό,τι συνήθως. Μάλιστα, η έναρξη της τουριστικής περιόδου συμπίπτει χρονικά με την λήξη της ΙΤΒ, της έκθεσης τουρισμού του Βερολίνου, όπου η Ρόδος κατάφερε να κερδίσει όλες τις εντυπώσεις.
«Είναι απολύτως θετικό το γεγονός ότι η τουριστική σεζόν ανοίγει νωρίτερα απ΄ ό,τι συνήθως. Ξεκινάμε με το δεξί, με θετικά μηνύματα από την έκθεση του Βερολίνου και από όλες τις τουριστικές αγορές. Η ροή κρατήσεων είναι ικανοποιητική και προσωπικά εκτιμώ ότι φέτος οι τουριστικές αφίξεις θα παρουσιάσουν αύξηση κατά 5% σε σύγκριση με το 2022», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου κ. Μανώλης Μαρκόπουλος. Συμπλήρωσε επίσης ότι οι πρώτοι επισκέπτες, θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία της πόλης και ότι μετά τις 25 Μαρτίου θα ανοίξουν σταδιακά τα ξενοδοχεία εποχικής λειτουργίας. Ωστόσο, οι περισσότερες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις του νησιού θα ανοίξουν στα τέλη Απριλίου με αρχές Μαΐου, όταν πλέον πυκνώσουν οι τουριστικές αφίξεις. Τον Απρίλιο, οι πληρότητες αναμένεται να είναι υψηλές ωστόσο οι τιμές κατά την περίοδο αυτή είναι χαμηλές, λόγω των προσφορών που δόθηκαν.


Σχολιάζοντας ο πρόεδρος της ΕΞΡ την ανακοίνωση της φινλανδικής εταιρείας παραγωγής σε ειδική εκδήλωση στο περίπτερο της Ρόδου στην ΙΤΒ για τις τρεις κινηματογραφικές ταινίες που θα γυριστούν στο νησί από τον διάσημο σκηνοθέτη Τααβί Βάρτια, έκανε λόγο για ιδιαίτερα θετικό γεγονός.
Όπως τόνισε, οι κινηματογραφικές ταινίες θα λειτουργήσουν ως το πλέον ιδανικό όχημα προβολής σε μία αγορά στην οποία ποντάρει η Ρόδος για την επέκταση της διάρκειας της τουριστικής σεζόν. Ο κ. Μαρκόπουλος εξέφρασε και την ικανοποίησή του για την βράβευση του ξενοδοχείου Lindos Blu, ως το Καλύτερο Ξενοδοχείο Παγκοσμίως στα TUI Global Hotel Awards 2023 που ανακοινώθηκαν στην ΙΤΒ.
Αναφερόμενος στο φαινόμενο των κενών θέσεων εργασίας στον κλάδο της φιλοξενίας, ο κ. Μαρκόπουλος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την κάλυψη των ελλείψεων. Τόνισε ότι η συμμετοχή της ΕΞΡ στις ημέρες καριέρας που διοργάνωσε η ΔΥΠΑ στις Σέρρες και σε αντίστοιχες εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, στην Αθήνα και στο Βόλο, θα φέρουν αποτέλεσμα.
«Έγιναν πολλές δράσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα για την ενημέρωση του προσωπικού στις οποίες συμμετείχε η Ένωση Ξενοδόχων, υπήρξαν ημερίδες και ειδικές εκδηλώσεις όπου η Ρόδος έλαβε μέρος με τον συντονισμό και την καθοδήγηση της ΕΞΡ. Υπήρξαν επίσης ανεξάρτητες πρωτοβουλίες. Όλη αυτή η προσπάθεια, πιστεύω ότι θα έχει αποτέλεσμα», είπε ο κ. Μαρκόπουλος.
Τουρίστες από την Ινδία με το πρόγραμμα «Ρόδος 5-0»


Μπορεί η τουριστική σεζόν να ανοίγει σήμερα επίσημα, ποδαρικό έκανε όμως επί της ουσίας ένα γκρουπ γυναικών από την Ινδία που αφίχθη χθες στη Ρόδο. Πρόκειται συγκεκριμένα για 21 Ινδές που θα παραμείνουν στο νησί για 4 ημέρες και επέλεξαν τη Ρόδο στο πλαίσιο του προγράμματος «Ρόδος 5-0» του ΠΡΟΤΟΥΡ. «Έρχονται για 10 μέρες στην Ελλάδα συνδυάζοντας και άλλους προορισμούς όπως την Αθήνα και τη Σαντορίνη», δήλωσε ο διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ, κ. Δοινύσης Τσιλιγκίρης, επισημαίνοντας ότι στη Ρόδο θα έχουν περισσότερες διανυκτερεύσεις συγκριτικά με τους άλλους προορισμούς. Αύριο αναμένεται νέο γκρουπ 40 Ινδών επισκεπτών.
Ο Δήμος Ρόδου και ο ΠΡΟΤΟΥΡ προσεγγίζουν την αγορά της Ινδίας με στόχο την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν, αλλά και την προώθηση κι άλλων μορφών τουρισμού, εκτός από το ‘ήλιος + θάλασσα’, όπως ο περιηγητικός τουρισμός. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στις 9-11 Φεβρουαρίου ο ΠΡΟΤΟΥΡ συμμετείχε σε τουριστική έκθεση στο Νέο Δελχί της Ινδίας. Η Ρόδος ήταν ο μόνος ελληνικός προορισμός που πήρε μέρος στην έκθεση.