4 Μαρτίου 2023

Η εργοδοσία του ΟΣΕ έστελνε εξώδικα στους εργαζόμενους που διαμαρτύρονταν για την ασφάλεια

 

Οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο χτυπούσαν «καμπανάκι» εδώ και καιρό, με συνεχείς καταγγελίες και εκκλήσεις για μέτρα ασφαλείας, πριν συμβεί το δυστύχημα στα Τέμπη.  Αίσθηση όμως προκαλεί η αποκάλυψη του OPEN ότι η εργοδοσία του ΟΣΕ αρνούνταν τον διάλογο με τους υπαλλήλους αναφορικά με τα ελλιπή μέτρα ασφάλειας και απαντούσε με εξώδικα στα σωματεία.

Συγκεκριμένα, ένα από τα σωματεία που ανήκουν στην ομοσπονδία του ΟΣΕ, η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης που αποτελείται από τους μηχανοδηγούς, είχε στείλει εξώδικα αναφέροντας τα προβλήματα στην ασφάλεια των σιδηροδρόμων και στις 31 Οκτωβρίου του 2022.

«Ζητάμε την άμεση αποκατάσταση της σιδηροδρομικής υποδομής, τηλεδιοίκηση, φωτοσήματα, etcs και της ασφάλειας του δικτύου η οποία έχει καταστεί εδώ και χρόνια προβληματική», αναφέρεται μεταξύ άλλων στο εξώδικο.

Σύμφωνα με τον εργατολόγο, Γιάννη Καρούζο, σε αυτά τα αιτήματα, ο ΟΣΕ απάντησε με εξώδικα στους εργαζόμενους αναφέροντας ότι όλα όσα υποστηρίζουν είναι συκοφαντικά και ότι θα υποστούν τις συνέπειες.