2 Μαρτίου 2023

Συλλυπητήρια δήλωση του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου Γεωργίου Στάντζου για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην περιοχή των Τεμπών

 


“Ο συλλογικός θρήνος , η θλίψη και η οργή είναι  ατελείωτη για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην περιοχή των Τεμπών με θύματα ανθρώπους μας, όλων των ηλικιών και πολλών νέων παιδιών. Αδιανόητο στην Ελλάδα του σήμερα το είδος και η αιτία του δυστυχήματος, της σύγχρονης και άδικης εθνικής τραγωδίας. 

Μετρώντας ώρες όπως και αδικοχαμένες ψυχές γίνεται ξεκάθαρο ότι το δυστύχημα ήταν προδιαγεγραμμένο .


Ως Δήμαρχος εκπροσωπώντας την τοπική κοινωνία της Σάμου , μια κοινωνία που έχει τόσο δοκιμαστεί κατά το πρόσφατο παρελθόν και δοκιμάζεται ακόμα, με απώλειες που ποτέ δεν θα αναπληρωθούν,  θέλω να εκφράσω τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων του δυστυχήματος καθώς και την συμπαράσταση μας στους τραυματίες . Καλή δύναμη στους ανθρώπους που επιχειρούν, συνδράμουν και περιθάλπουν.

Είναι εθνική η απαίτηση πλέον για πλήρη και άμεση διερεύνηση των συνθηκών που έγινε το δυστύχημα από ανεξάρτητη αρχή  και επιβεβλημένη η πλήρης  απόδοση των ευθυνών ανεξαρτήτως της ισχύος των υπευθύνων”

Γεώργιος Στάντζος 

Δήμαρχος