9 Μαρτίου 2023

Δ. Κουτσούμπας: Ένοχοι είστε όλοι σας, όλες οι κυβερνήσεις



 Αυξάνει κατακόρυφα την ισχύ των πολιτικών παρεμβάσεών του το ΚΚΕ, με κεντρικό στοιχείο της στρατηγικής του να αναδείξει τις ευθύνες για όσα αρνητικά συμβαίνουν στη χώρα, όχι μόνο στη σημερινή, αλλά και σε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις
Αυξάνει κατακόρυφα την ισχύ των πολιτικών παρεμβάσεών του το ΚΚΕ, με κεντρικό στοιχείο της στρατηγικής του να αναδείξει τις ευθύνες για όσα αρνητικά συμβαίνουν στη χώρα, όχι μόνο στη σημερινή, αλλά και σε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις. 


Την ίδια στιγμή, στον απόηχο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, εν μέσω των κλιμακούμενων κοινωνικών κινητοποιήσεων και ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών, ο Περισσός εμφανίζει εαυτόν ως τη μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εκφράσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια, βάζοντας στο στόχαστρο τόσο τη Ν.Δ., τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, όσο και άλλα σχήματα της Αριστεράς, «δείχνοντας» κυρίως το ΜέΡΑ25.

«Φταίνε όσοι κυβέρνησαν και κυβερνούν τη χώρα», τονίζει χαρακτηριστικά ο Δημ. Κουτσούμπας, υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων χθες από του βήματος της Ολομέλειας της Βουλής, ειδικά για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη: «Ενοχοι είστε όλοι σας: όλες οι κυβερνήσεις. Ο,τι και να κάνετε εσείς της κυβέρνησης της Ν.Δ., όσο κι αν προσπαθείτε –με μοιρασμένους ρόλους με τα άλλα κόμματα που κυβέρνησαν αυτή τη χώρα– να στρέψετε τη συζήτηση αποκλειστικά στις υπαρκτές ευθύνες ενός σταθμάρχη και στο αν αυτός ήταν ή δεν ήταν ρουσφέτι, η αλήθεια δεν κρύβεται με τίποτα. Ούτε ο κουραστικός και αποκρουστικός τσακωμός σας αυτές τις μέρες με τον ΣΥΡΙΖΑ –κύριοι της Ν.Δ.– και το ΠΑΣΟΚ, για το πότε “κόλλησε και πότε ξεκόλλησε” η κάθε σύμβαση, μπορεί να πείσει κανέναν».
Παράλληλα, δεν περνάει απαρατήρητο το γεγονός ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα ανοίγει μέτωπο και με το κόμμα του κ. Γ. Βαρουφάκη, εντάσσοντας τη συνολική του στρατηγική και στο πεδίο της λεγόμενης «αντισυστημικής ψήφου» που, όπως συζητείται, μπορεί να ενισχύσει στις εκλογές μικρά και ακραία κόμματα, πέραν εκείνων που έχουν βρεθεί σε κυβερνητικές θέσεις.

«Η δύναμη που έχουν οι αγώνες φαίνεται και από την ανησυχία που έχει αρχίσει για τον κίνδυνο, όπως λένε, να ενισχυθεί η αντισυστημική στάση και ψήφος», αναφέρει σχετικά ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ και προσθέτει: «Αυτοί ακριβώς οι φόβοι τους είναι που πρέπει να γίνουν πραγματικότητα. Η νέα γενιά καταλαβαίνει πολύ καλά τι είναι το πραγματικά αντισυστημικό. Ξέρει πόσο φανατικά συστημικές είναι οι διάφορες φασιστικές και ακροδεξιές ομάδες».

Γιώργος Μπουρδάρας
ΠΗΓΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ