13 Μαρτίου 2023

ΤΕ Σάμου ΚΚΕ: Το νοσοκομείο Σάμου μένει χωρίς παιδίατρο! Η κατάσταση δεν πάει άλλο! Δώστε λεφτά για την υγεία



 Μαζικές προσλήψεις και κάλυψη των κενών στο νοσοκομείο και την ΠΦΥ στη Σάμο

Η πολιτική που έχει την υγεία εμπόρευμα είναι ανθυγιεινή και επικίνδυνη για το λαό του νησιού μας!

Η πολιτική των μπαλωμάτων, πολιτική που ενισχύεται και με το «νέο ΕΣΥ» που ψήφισε η κυβέρνηση, συνεχίζεται. Σήμερα στο νοσοκομείο υπάρχει μια παιδίατρος που ετοιμάζεται να βγει στη σύνταξη, ενώ η 2η παραιτήθηκε. Και η λύση των άριστων του Υπουργείου Υγείας βρέθηκε: να έρθει για 9 μέρες (!) παιδίατρος από τη Μυτιλήνη. Έτσι λύνουν το πρόβλημα της υποστελέχωσης!

Και μετά τις 9 μέρες; Τόσο του πεταματού είναι τα παιδιά μας; Ή θα βγει διάταγμα να μην αρρωσταίνουμε;

Ο κίνδυνος για τις υπόλοιπες 356 μέρες του χρόνου να μείνει το νοσοκομείο με 1 παιδίατρο ή και χωρίς παιδίατρο είναι υπαρκτός. Αυτό θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στη λειτουργία τόσο της παιδιατρικής κλινικής, όσο και της μαιευτικής. Πρακτικά δε θα βγαίνουν οι βάρδιες (όπως δε θα βγαίνουν και δεν έβγαιναν με 2 παιδιάτρους), ενώ ο γιατρός θα δουλεύει σε εξοντωτικούς ρυθμούς με ότι σημαίνει αυτό για την υγεία των ασθενών.

Σαμιώτες, Σαμιώτισσες

Κρούουμε κώδωνα συναγερμού για την υγεία των παιδιών μας.

Η κατάσταση με το νοσοκομείο δεν πάει άλλο. Τα κενά στο νοσοκομείο αυξάνονται σταθερά και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο έχει πολύ χαμηλά τον πήχη για την υγεία του λαού μας..

Σήμερα λείπουν τουλάχιστον οι μισοί γιατροί με βάση ένα ξεπερασμένο οργανόγραμμα, συγκεκριμένα λείπουν 38 από τους 76 γιατρούς.

Σήμερα λείπουν πάνω από 40 νοσηλευτές

Σήμερα υπάρχουν κενά και σε άλλες θέσεις του προσωπικού που έχει ανάγκη το νοσοκομείο

Σήμερα ο λαός του νησιού για μια σειρά ιατρικές πράξεις πχ μαγνητικές, πάει στον ιδιώτη, ενώ για άλλες πάει με πανάκριβο εισιτήριο στην Αθήνα

Δε θα συμβιβαστούμε με τη λογική «πάμε και όπου βγει» και στην υγεία των παιδιών μας

Κριτήριο για το λαό πρέπει να είναι οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, ότι σήμερα υπάρχουν οι προϋποθέσεις για σύγχρονες υπηρεσίες υγείας, υψηλού επιπέδου, δωρεάν για όλους. Εμπόδιο για να ικανοποιηθούν είναι η πολιτική που τα μετρά όλα με τη μεζούρα των αναγκών της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Γι’ αυτό τόσο η ΝΔ, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ που πίνουν νερό στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, που έχουν ως κριτήριο για τις όποιες κοινωνικές παροχές τις περίφημες «αντοχές της οικονομίας» είναι πολιτική που όχι μόνο δε λύνει το πρόβλημα, αλλά το επιδεινώνει.

Κριτήριο είναι ο λαός και τα παιδιά του να έχουν πρόσβαση στις επιστημονικές δυνατότητες που σώζουν ζωές, που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής. Και όχι να θεωρείται υπερβολή η απαίτηση να έχουμε γιατρούς όλων των ειδικοτήτων όπως απάντησε σε ερώτηση του ΚΚΕ η υφυπουργός Υγείας. Ούτε λίγο ούτε πολύ μας λένε να είμαστε ευχαριστημένοι και με τον ένα αναισθησιολόγο και ότι πάλι καλά που η αναισθησία δε γίνεται όπως τον καιρό των πειρατών με ένα μπουκάλι ρούμι!

Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση

Διεκδικούμε σήμερα

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να σταματήσει η πολιτική των μπαλωμάτων. Είναι ψέμα ότι οι γιατροί δεν έρχονται στα νησιά. Η αλήθεια είναι ότι οι γιατροί αποφεύγουν τα νησιά αν δεν είναι μόνιμος ο διορισμός, αν είναι να δουλεύουν σε απάνθρωπες συνθήκες όπως σήμερα, αν οι μισθοί είναι χαμηλοί και το εισόδημα το ροκανίζει η ακρίβεια. Για τις ελλείψεις φταίει η πολιτική τους.

Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, που σήμερα είναι ανύπαρκτη.