3 Μαρτίου 2023

Κουτσούμπας: «Προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη»

 

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επισκέφθηκε το σημείο του δυστυχήματος

Στο σημείο της εθνικής τραγωδίας στα Τέμπη βρέθηκε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, όπου ενημερώθηκε από τα στελέχη της Πυροσβεστικής για την πορεία των ερευνών. Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ δήλωσε πως «δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουμε την απέραντη θλίψη γι’ αυτή την ανείπωτη τραγωδία, δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας στους συγγενείς των αθώων θυμάτων αυτής της μεγάλης τραγωδίας. Δεν πρόκειται για δυστύχημα ή ατύχημα, πρόκειται για προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Το είχαν καταγγείλει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ, στους σιδηροδρόμους. Το είχε καταγγείλει το ΚΚΕ μέσα από το βήμα της Βουλής. Το είχαν καταγγείλει συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ εδώ και μήνες».

Δέσμευση
Επισήμανε πως τα προβλήματα θα παραμένουν όσο δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό, εκπαιδευμένο, εξειδικευμένο, πιστοποιημένο, με σωστές εργασιακές σχέσεις, όσο δεν υπάρχουν έλεγχοι, δεν υπάρχει συντονισμός, δεν υπάρχει παρακολούθηση της πορείας των υποδομών, συντήρηση των σιδηροδρομικών γραμμών και των σηματοδοτήσεων. Δεσμεύτηκε πως «το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο» και ο ρόλος του ΚΚΕ θα εστιαστεί στο να αναδειχθούν οι κρατικές, οι κυβερνητικές, οι ατομικές και οι ευθύνες της ιδιωτικής εταιρείας που υπάρχουν.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά τον τόπο του πολύνεκρου σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, επισκέφθηκε την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας στη Λάρισα, όπου συναντήθηκε με τον διοικητή της, Φ. Σερέτη, από τον οποίο ενημερώθηκε για την κατάσταση των τραυματιών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος και την πορεία ταυτοποίησης των σορών με τη λήψη δειγμάτων DNA. Κατά τη συνάντηση, πέρα από τη συμβολή των υγειονομικών στην αντιμετώπιση των αναγκών που προέκυψαν από το δυστύχημα, συζητήθηκαν και οι υφιστάμενες ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές.
Αντώνης Αντζολέτος
ΠΗΓΗ https://www.kathimerini.gr/