2 Μαρτίου 2023

Για το δυστύχημα στα Τέμπη – Κάλεσμα για αιμοδοσία




 Η Ε.Γ. του Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ εκφράζει τη θλίψη της και την αμέριστη συμπαράστασή της στις οικογένειες των θυμάτων της σημερινής σύγκρουσης των τρένων στα Τέμπη και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Η σημερινή μέρα αποτελεί μέρα πένθους για τους δεκάδες ανθρώπους, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν νεολαία, που χάθηκαν τόσο άδικα.

Για τις πολύ αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν για αίμα, καλούμε κάθε εργαζόμενο, όλο το λαό της Σάμου, της Ικαρίας, των Φούρνων, να ανταποκριθούν στην πανελλαδική έκκληση για αίμα.



Η αιμοδοσία θα πραγματοποιείται:

Στη Σάμο, στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου "Άγιος Παντελεήμων", Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή 10:00-14:00, Τετάρτη 10:00-18:00 & Σάββατο 12:00-14:00

Στην Ικαρία, την Πέμπτη 2/3 στο Φάρο (Στρατόπεδο, 10:00-13:00), την Παρασκευή 3/3 στον Άγιο Κήρυκο (αίθουσα Π. Δημαρχείου, 9:00-13:00 και 17:00-21:00) και το Σάββατο 4/3 πάλι στον Άγιο Κήρυκο (αίθουσα Π. Δημαρχείου, 10:00-15:00).



Υπάρχουν σοβαρές πολιτικές ευθύνες, καθώς η πολιτική της ιδιωτικοποίησης και της απελευθέρωσης των συγκοινωνιών, μεταξύ των οποίων και των τρένων/σιδηροδρόμων, που στηρίχτηκε απ’ όλες τις έως τώρα κυβερνήσεις με τις “ευλογίες” της Ε.Ε., έφερε τη λειτουργία τους με αποκλειστικό στόχο το κέρδος των ιδιοκτητών εταιριών. Έτσι οδηγηθήκαμε στο να περνούν σε δεύτερη μοίρα ζητήματα πρώτης γραμμής, όπως είναι η ασφάλεια και να αγνοούνται οι προειδοποιήσεις των εργαζομένων για τα προβλήματα στη συντήρηση, στα συστήματα ασφαλείας, στη σήμανση, αλλά και όσον αφορά τις ελλείψεις σε προσωπικό.

Απαιτούμε να γίνει άμεσα διερεύνηση των αιτιών που προκάλεσαν αυτή την ανείπωτη τραγωδία και να αποδοθούν οι ευθύνες όπου αναλογούν, καθώς και να παρθούν μέτρα στήριξης των οικογενειών των θυμάτων και των τραυματιών.