9 Μαρτίου 2023

Δεν θα υπάρξει μετακίνηση παιδιάτρου - Η κινητοποίηση Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας και κατοίκων του νησιού Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας αναφέρεται στην κινητοποίηση των μελών του συλλόγου καθώς και κατοίκων της Ικαρίας, το πρωί της Τρίτης, 7 Μαρτίου, οι οποίοι είναι αντίθετοι σε τυχόν μετακίνηση παιδιάτρου από το Νοσοκομείο της Ικαρίας προς το Νοσοκομείο της Σάμου. Ακολουθεί ολόκληρο το περιεχόμενο της ανακοίνωσης.

«Με μια μαζικότατη συγκέντρωση, την μεγαλύτερη των τελευταίων ετών, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Νοσοκομείο η κινητοποίηση που καλούσε ο σύλλογός μας ενάντια στις επιχειρούμενες μετακινήσεις των παιδιάτρων του Νοσοκομείου μας.

Παρόλο που η σημερινή κινητοποίηση ανακοινώθηκε μόλις 24 ώρες πριν, πλήθος κόσμου άρχισε να συγκεντρώνεται από νωρίς, γεγονός που αποτυπώνει ξεκάθαρα την αναστάτωση αλλά και τον θυμό που προκάλεσε στον Ικαριακό λαό η πρόθεση της διοίκησης του Νοσοκομείου Σάμου να καλύψει τα εκεί κενά με τις μετακινήσεις αυτές.

Δυναμικό παρόν εκτός από τον σύλλογό μας έδωσαν οι σύλλογοι γονέων, τα σωματεία των εκπαιδευτικών, εργαζόμενοι, μεμονωμένοι γονείς και κάτοικοι ενώ με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ στήριξε την κινητοποίηση του συλλόγου μας.

Ενάντια στην μετακίνηση των παιδιάτρων τοποθετήθηκε και ο Δήμαρχος και ο Δήμος Ικαρίας με χθεσινό δελτίο τύπου.

Τη διαφωνία της για την μετακίνηση εξέφρασε δημόσια και η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Νοσοκομείου μας. 


Η αναπληρώτρια διοικήτρια του Νοσοκομείου Ικαρίας, κ. Ανεζινιώ Σταμούλη, συνομιλεί με το συγκεντρωμένο πλήθος κατοίκων του νησιού (Φωτό: Ικαριακή Ραδιοφωνία")

Ακολούθησε παρέμβαση στο γραφείο της Αναπληρώτριας Διοικήτριας όπου απαιτήσαμε μια - έστω και από τηλεφώνου - προφορική αρχικά δέσμευση από κάποιον αρμόδιο (Διοικήτρια ΓΝ Σάμου/ΥΠΕ), ότι η επιχειρούμενη μετακίνηση των συναδέλφων παιδιάτρων δεν πρόκειται να υλοποιηθεί.
Μετά από αρκετές προσπάθειες και αφού ούτε με την Διοικήτρια στη Σάμο ή με τον Διοικητή της ΥΠΕ κατέστη δυνατή η επικοινωνία, μπορέσαμε τελικά να μιλήσουμε με την Υποδιοικήτρια της ΥΠΕ κυρία Δίπλα.

Η Υποδιοικήτρια δήλωσε πως διαφωνεί και η ίδια με την μετακίνηση, πως δεν είναι στις προθέσεις της ΥΠΕ κάτι τέτοιο και πως η εισήγησή της για το ζήτημα αυτό θα είναι αρνητική. Μας πρότεινε μάλιστα νέα τηλεφωνική επικοινωνία αύριο το πρωί, αφού θα έχει ενημερωθεί σχετικά και ο Διοικητής της 2ης ΥΠΕ κος Ροϊλός.

Με βάση τα λεγόμενα αυτά, χωρίς επουδενί να εφησυχάζουμε, εκτιμάμε ότι το ζήτημα αυτό θα κλείσει χωρίς να υπάρξουν εντέλλεσθε ή άλλες μεθοδεύσεις. Ως σύλλογος θα ενημερώσουμε σχετικά για όλες τις εξελίξεις στην αυριανή απεργιακή συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία του Αγίου Κηρύκου.

Ήταν μια επιτυχημένη, μαζικότατη κινητοποίηση που έδωσε πολλά μηνύματα και απέδειξε για άλλη μια φορά πως οι ενωτικοί μαζικοί αγώνες μπορούν να καθορίζουν τις εξελίξεις και να φέρνουν μικρές αλλά ουσιαστικές νίκες.

Όλοι και όλες αύριο στην απεργία!»