1 Μαρτίου 2023

Ιατροδικαστής Ρουμπίνη Λεονταρή στη Λάρισα για τραγωδία στα Τέμπη: Σε άσχημη κατάσταση οι σοροί – Οι 7 από τους 35 απανθρακωμένοι

 

Η Ρουμπίνη Λεονταρή, προϊστάμενη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας μαζλι με τους ιατροδικαστές Χρήστο Κραβαρίτης και Χρυσαυγή Κιούση βρίσκονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου μεταφέρονται οι νεκροί της τραγωδίας των Τεμπών μετά από την χθεσινοβραδινή σύγκρουση των δυο τρένων.

Η κα Λεονταρή τόνσιε πως: «οι σοροί βρίσκονται σε άσχημη κατάσταση. Υπάρχουν στο νεκροτομείο 35 σοροί αυτή τη στιγμή. Οι επτά είναι απανθρακωμένοι. Η διαδικασία της ταυτοποίησης δεν έχει ξεκινήσει ακόμη και θα είναι χρονοβόρα. Κάποιες από τις σορούς θα χρειαστούν και εξέταση DNA για την ταυτοποίηση λόγω της απανθράκωσης. Επίσης συνεχίζεται η μεταφορά σορών στο Γενικό Νοσοκομείο.



Στο έργο των ιατροδικαστών λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης έρχεται να συνδράμει και ο ιατροδικαστής υπηρεσίας Αθηνών Νίκος Καρακούκης.

Σύμφωνα με την Λεονταρή η χθεσινή τραγωδία θυμίζει έντονα εκείνη των Τεμπών.

Επιβεβαίωσε επίσης η κα Λεονταρή πως οι σοροί στην πλειοψηφία τους ανήκουν σε άτομα νεαρής ηλικίας χωρίς να έχει βρεθεί κάποιο παιδί ανάμεσα τους.

Αυτή την ώρα άνοιξαν οι πόρτες για να αρχίσει σταδιακά η διαδικασία της ταυτοποίησης με τους συγγενείς.

ΠΗΓΗ https://www.onlarissa.gr/