30 Μαρτίου 2023

ΠΑΝΣΑΜΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΗ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 
ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ                                                      ΣΑΜΟΣ 29/3/2023

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Γεν. Νοσοκομείου Σάμου συνεδρίασε στις 29-3-2023 με θέμα τις τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν τόσο σε ανθρωπινό δυναμικό σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου, όσο και σε εξοπλισμό.

Η κατάσταση που επικρατεί για άλλη μια φορά στην παιδιατρική κλινική, οι ιατρικές ειδικότητες που δεν υπάρχουν καν στο νοσοκομείο μας, αλλά και αυτές που υπάρχουν είναι λιγοστές, με αποτέλεσμα να μεγαλώνει η αναμονή στα ραντεβού για εξετάσεις και οι λίστες των προγραμματισμένων χειρουργείων. 

 Επίσης οι μετακινήσεις ιατρών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και από νησί σε νησί δεν λύνουν κανένα απολύτως πρόβλημα και δεν μπορεί μια τέτοια κατάσταση να παγιωθεί.  Ο διαλυμένος ιατροτεχνικός εξοπλισμός, οι διαλυμένες κτιριακές εγκαταστάσεις μαζί με την ελλιπή καθαριότητα λόγο μεγάλων ελλείψεων στο προσωπικό, η εντατικοποίηση της εργασίας και οι δεκάδες ημέρες κανονικής αδείας και ρεπό που οφείλει η Διοίκηση του νοσοκομείου στους εργαζόμενους, οι ελλείψεις στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, κάνουν ένα εκρηκτικό μίγμα για την κατάσταση που υπάρχει στο δημόσιο τομέα της υγείας στο νησί μας, αφού οι κάτοικοι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, να εξεταστούν και να νοσηλευτούν. 

Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Γεν. Νοσοκομείου Σάμου αποφάσισε ομόφωνα να πραγματοποιήσει την Πέμπτη 6 Απριλίου και ώρα 19:00μμ το απόγευμα, Πανσαμιακό συλλαλητήριο  στη πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ της Σάμου. Καλούμε όλα τα συνδικάτα,  όλους τους φορείς και γενικότερα όλο το Σαμιακό λαό να συμμετέχει μαζικά. Το ζήτημα της υγείας είναι ζήτημα για την ίδια μας την ζωή, δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να κοστολογεί τις ζωές μας και  να βάζει στη ζυγαριά, πόσο κοστίζει και τι συμφέρει. 

Το ’’Πάμε και όπου βγει’’ δε θα το επιτρέψουμε και στα ζητήματα της υγείας, οπότε ήρθε η ώρα να το ’’πάμε αλλιώς’’ για την ζωή που μας αξίζει.