15 Μαρτίου 2023

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΜΑΡΤΗ

 

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Σάμου θα ενώσουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συμμετέχοντας στην Πανελλαδική Γενική απεργία την Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023, για να απαιτήσουμε:
 Να έρθουν στην επιφάνεια οι πραγματικοί ένοχοι του εγκλήματος των
Τεμπών και να αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους τους υπαίτιους.


 Να σταματήσει η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, της εμπορευματοποίησης και της λειτουργίας των υπηρεσιών μας και όλων των δημοσίων υπηρεσιών, να σταματήσει να αντιμετωπίζεται η προστασία της εργασίας και της ζωής ως κόστος.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους υγειονομικούς και όλο το Σαμιακό λαό να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση και να διεκδικήσουμε  την στελέχωση του Νοσοκομείου Σάμου, για να μη κλείσει η παιδιατρική και η μαιευτική κλινική, για να προσληφθούν άμεσα μόνιμοι παιδίατροι και όλες οι ιατρικές ειδικότητες που  σήμερα δεν υπάρχουν καθόλου, όπως είναι οφθαλμίατροι, ΩΡΛ, νευροχειρούργοι, γαστρεντερολόγοι, ιατρούς για το τμήμα επειγόντων, πνευμονολόγοι και δημιουργία πνευμονολογικής κλινικής. Επίσης να ενισχυθεί το νοσοκομείο με αναισθησιολόγους, χειρούργους, ιατρούς ΜΕΘ, ακτινοδιαγνώστες, παθολόγους και 2 φυσικοθεραπευτές, το Κέντρο Ψυχικής Υγείας με παιδοψυχίατρο, καθώς και το ΚΕΦΙΑΠ με ιατρό, νοσηλευτές, προσωπικό καθαριότητας, εργοθεραπευτές, λογοθεραπευτές, παιδοψυχολόγους και φυσιοθεραπευτές.

Να ενισχυθεί με  μόνιμο προσωπικό η νοσηλευτική υπηρεσία του νοσοκομείου Σάμου, να προσληφθούν τουλάχιστον 6 νοσοκόμοι τραυματιοφορείς, 6 βοηθοί θαλάμου. Να ενισχυθεί επίσης ο τομέας καθαριότητας του νοσοκομείου με 6 άτομα, η εστίαση με 4 άτομα, τα πλυντήρια με 3 άτομα , το τηλεφωνικό κέντρο με 3 άτομα  και γενικότερα όλες οι υπηρεσίες του νοσοκομείου.

Να αντικατασταθεί και να επισκευαστεί τώρα ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός που δεν λειτουργεί εδώ και μήνες, όπως το ακτινολογικό μηχάνημα του νοσοκομείου, ο ορθοπαντογράφως κα. Να προμηθευτεί τώρα το νοσοκομείο μαγνητικό τομογράφο. Να παρθούν τώρα μέτρα υγιεινής και ασφαλείας για όλους τους εργαζόμενους, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας, καμία επιχειρηματική δραστηριότητα μέσα στο δημόσιο σύστημα υγείας, ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο νησί μας επαρκή χρηματοδότηση από το κράτος     

Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει, ζωή με σύγχρονα δικαιώματα, ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. Με δυνατή φωνή να δηλώσουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε το έγκλημα των Τεμπών να συγκαλυφθεί.

ΠΕΜΠΤΗ 16-3-2023 ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΑΠΕΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10ΠΜ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΜΟΥ. ΔΥΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΠΑΡΩΝ 

Το ΔΣ του Συλλόγου