23 Φεβρουαρίου 2023

Δεσμεύσεις Πέτσα για σεισμόπληκτους του Δήμου Μινώα - Επιπλέον χρηματοδότηση για αποκατάσταση ζημιών (vid) Σημαντικές απαντήσεις και δεσμεύσεις για τους σεισμόπληκτους Δήμους έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών στον Βασίλη Κεγκέρογλου

Δεσμεύσεις για τη διασφάλιση χρηματοδότησης 400.000 ευρώ στον Δήμο Μινώα, αλλά και επιπλέον χρηματοδότηση, μεταξύ άλλων, με σκοπό την ανοικοδόμηση σχολικών κτηρίων που επλήγησαν από τους σεισμούς, αλλά και την αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν σε κτήρια, παρείχε στην Ολομέλεια της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στ. Πέτσας στον βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου, μετά από παρέμβαση του τελευταίου.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο ίδιος έλαβε σημαντικές απαντήσεις και δεσμεύσεις για τους σεισμόπληκτους Δήμους από τον αναπληρωτή υπουργό. 

Συγκεκριμένα κατά τη συζήτηση των ερωτήσεων του βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Πέτσας έδωσε θετικές απαντήσεις και δεσμεύτηκε:

1) Για τη διασφάλιση της χρηματοδότησης ανοικοδόμησης των σχολικών κτηρίων που επλήγησαν από τους σεισμούς

2) Για χρηματοδότηση 400.000€ στο Δήμο Μίνωα Πεδιάδας συμπληρωματικά στα 3 εκ 600 χιλιάδες ευρώ που έχουν ήδη διατεθεί

3) Για την προώθηση της τροπολογίας και τη χρηματοδότηση της ΔΕΥΑΜΠ με 300.000€ προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές που προκλήθηκαν από τον καταστροφικό σεισμό

4) Για την αξιολόγηση της τροπολογίας που βελτιώνει τις διατάξεις για τη στήριξη των οικογενειών των θανόντων από σεισμούς και πλημμύρες.

ΠΗΓΗ https://www.neakriti.gr/