28 Φεβρουαρίου 2023

Σύλλογος Σεισμοπλήκτων “Η Ελπίδα”: «17 μήνες μετά τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι, άλυτα τα προβλήματα» - Κάλεσμα σε συνέλευση

 

«Παρά τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλουμε και έχοντας εξαντλήσει όλους τους συναινετικούς τρόπους τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά», αναφέρει ο Σύλλογος “Η Ελπίδα”

Για τα τεράστια προβλήματα που εδώ και 17 μήνες παραμένουν άλυτα, όπως αναφέρει, καλεί σε έκτακτη γενική συνέλευση ο Σύλλογος Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας «Η Ελπίδα» την Κυριακή 12/3 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Πολύκεντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου Καστελίου και Βιάννου, στο Αρκαλοχώρι.

Εξάλλου, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, ταυτόχρονα θα υπάρξει ολιγόλεπτη ενημέρωση για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα του Συλλόγου.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Ο Σύλλογος Σεισμοπλήκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας “Η Ελπίδα” αγωνίζεται 17 μήνες με σύνεση και διπλωματία προκειμένου να επιλυθούν τα τεράστια προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο σεισμός της 27ης Σεπτεμβρίου 2021.

Αντιλαμβανόμαστε όμως ότι παρά τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλουμε και έχοντας εξαντλήσει όλους τους συναινετικούς τρόπους τα αποτελέσματα δεν είναι ικανοποιητικά. Δυστυχώς είναι κοινώς αποδεκτό πως όχι μόνο δεν επιλύονται τα προβλήματα αλλά συνεχώς δημιουργούνται και νέα όπως οι δεσμεύσεις λογαριασμών στα χρήματα της αρωγής, οι κατασχέσεις, η λήξη σύμβασης των υπαλλήλων ΔΑΕΦΚ και η υποστελέχωση της υπηρεσίας, η πενιχρή αναπροσαρμογή του τιμολογίου εργασιών, η αργή πρόοδος των κατεδαφίσεων, η υποσχόμενη απλοποίηση των διαδικασιών που καθυστερεί, η κωλυσιεργία της πολιτείας για την απαλλαγή-επιστροφή του ΦΠΑ εργασιών για τα σεισμόπληκτα κτίρια, η έλλειψη συγκεκριμένου σχεδιασμού για την πληγείσα περιοχή, η συνεχιζόμενη χρέωση των δημοτικών τελών και πολλά άλλα.

Σας καλούμε λοιπόν σε έκτακτη γενική συνέλευση την Κυριακή 12-03-2023 και 17.30 μ.μ. στο Αρκαλοχώρι στην αίθουσα του Πολιτιστικού Πολύκεντρου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρκαλοχωρίου Καστελλίου και Βιάννου, προκειμένου να συνδιαμορφώσουμε τις θέσεις μας καθώς και τη μορφή των διεκδικήσεων μας για τα ζητήματα που μας απασχολούν και παραμένουν άλυτα 17 μήνες μετά τον σεισμό.

Ταυτόχρονα θα υπάρξει ολιγόλεπτη ενημέρωση για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα του Συλλόγου μας.

Η παρουσία και η άποψή σας επί των παραπάνω θεμάτων κρίνεται απολύτως απαραίτητη και σημαντική».