20 Ιανουαρίου 2023

Νέα προβοκάτσια, χωρίς επιτυχία, επιχείρησαν να στήσουν οι Τούρκοι στο αμερικανικό Πεντάγωνο: Στόχευαν πάλι τα νησιά του Αιγαίου

 


ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Μια τεράστια προβοκάτσια στην αναπληρωτή εκπρόσωπο του αμερικανικού Πενταγώνου, Sabrina Singh επιχείρησε να στήσει Τούρκος ανταποκριτής, προσπαθώντας να εκμαιεύσει δήλωση της, ότι οπλισμός των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκεται σε νησιά του Αιγαίου Πελάγους.

Ο στόχος του ήταν να παραπλανήσει την κ. Singh για να …”ομολογήσει” ότι υπάρχουν τεθωρακισμένα οχήματα, προσωπικό και εξοπλισμός που ανήκει στον στρατό των ΗΠΑ σε νησί ή νησιά στο Αιγαίο; Και ότι όλα τα παραπάνω έχουν μεταφερθεί παράνομα από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Όταν η αναπληρωτής εκπρόσωπος αντιλήφθηκε τον στόχο του, του είπε ότι θα λάβει την ερώτηση και θα την απαντήσει αργότερα, τονίζοντας ότι:

«Δεν επιδιώκουμε να δούμε μια σύγκρουση σε αυτήν την περιοχή. Αυτοί (σ.σ.: η Ελλάδα και η Τουρκία) είναι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ με τους οποίους συνεργαζόμαστε συχνά. Οπότε εγώ -ξέρετε, εγώ- δεν πρόκειται να μιλήσω γι’ αυτό και να μιλήσω για μια άποψη διαφορετικής χώρας, εδώ από αυτό το βήμα».

Πρόσθεσε:

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους συμμάχους μας στην περιοχή. Έχουμε στρατεύματα σταθμευμένα πολύ κοντά», του είπε, προφανώς αναφερόμενη στις βάσεις της Σούδας και της Αλεξανδρούπολης.

Ο διάλογος της κ. Singh με τον Τούρκο ανταποκριτή έχει ενδιαφέρον για τον τρόπο που στήνουν προβοκάτσιες στην Ουάσιγκτον σε συνεργασία με την τουρκική Πρεσβεία:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών λοιπόν ήταν χθες στην Ουάσιγκτον και είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση στρατιωτικοποιεί νησιά στο Αιγαίο με τη βοήθεια των Ηνωμένων Πολιτειών και αναπτύσσει τεθωρακισμένα οχήματα των ΗΠΑ σε ορισμένα από αυτά τα νησιά.

Καταρχάς, μπορεί το Υπουργείο Άμυνας είτε να το επιβεβαιώσει είτε να το διαψεύσει;

ΚΥΡΙΑ SINGH: Θα πρέπει να το ψάξω. Δεν είμαι -δεν γνωρίζω ορισμένες από αυτές τις αναφορές που αναφέρετε, οπότε θα ήθελα- να δεχτώ αυτή την ερώτηση.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Πιστεύουν οι Ηνωμένες Πολιτείες ότι αυτά τα νησιά, που η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι πρέπει να παραμείνουν αποστρατιωτικοποιημένα, θα πρέπει να παραμείνουν αποστρατιωτικοποιημένα;

ΚΥΡΙΑ SINGH: Λοιπόν, δεν επιδιώκουμε να δούμε μια σύγκρουση σε αυτήν την περιοχή. Αυτοί είναι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ με τους οποίους συνεργαζόμαστε συχνά. Οπότε εγώ -ξέρετε, εγώ- δεν πρόκειται να μιλήσω γι’ αυτό και να μιλήσω για μια άποψη διαφορετικής χώρας, εδώ από αυτό το βήμα.

Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τους συμμάχους μας στην περιοχή. Έχουμε στρατεύματα σταθμευμένα πολύ κοντά. Αλλά εγώ -ξέρετε, είμαι στην ευχάριστη θέση να απαντήσω στην πρώτη σας ερώτηση σχετικά με αυτό.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Μία τελευταία ερώτηση…

ΚΥΡΙΑ SINGH: Σίγουρα.

ΕΡΩΤΗΣΗ: … ερώτηση τότε. Μπορεί, λοιπόν, το Υπουργείο Άμυνας να πει με βεβαιότητα ότι υπάρχουν τεθωρακισμένα οχήματα, προσωπικό, εξοπλισμός των ΗΠΑ που ανήκει στον στρατό των ΗΠΑ σε οποιοδήποτε νησί στο Αιγαίο Πέλαγος;

ΚΥΡΙΑ SINGH: Λοιπόν, νομίζω ότι μόλις κάνατε αυτήν την ερώτηση στην πρώτη σας ερώτηση. Θα δεχτώ αυτήν την ερώτηση -οπότε θα πρέπει να επανέλθω.

ΕΡΩΤΗΣΗ: … ερώτηση.

ΚΥΡΙΑ SINGH: Όχι, θα το έκανα -θα πρέπει να επικοινωνήσω μαζί σας γι’ αυτό. Απλώς δεν έχω απάντηση για εσάς από εδώ αυτή τη στιγμή.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ευχαριστώ.


ΠΗΓΗ https://hellasjournal.com/2