20 Ιανουαρίου 2023

Δίνουν χιλιάδες ευρώ για τις εκκλησιές και αγνοούν παντελώς τις αποκαταστάσεις των σεισμόπληκτων Σαμιωτών ...κάποιος θα τους είπε ότι θα πάνε στον παράδεισο

 Δήμοι και Περιφέρεια και Κυβέρνηση δίνουν χιλιάδες ευρώ για τις αποκαταστάσεις των Ιερών Ναών της Σάμου και κανείς δεν νοιάζεται για τα προβλήματα των πολιτών που τα σπίτια τους έχουν πάθει ζημιές από τον σεισμό και μετά από 2 χρόνια παραμένουν ακατοίκητα ...όποιος σας διαβεβαίωσε ότι με αυτά που κάνετε θα πάτε στον παράδεισο πλανάσθε  ούτε ο ίδιος θα βρίσκεται εκεί από το ανάθεμα  των σεισμοπλήκτων ...κατά τα άλλα ο δήμαρχος ανατολικής Σάμου αντί να μοιράσει στους σεισμόπληκτους χρήματα για τις μικρές αποκαταστάσεις εργασιών επέστρεψε ένα εκατομμύριο στο υπουργείο 


Ανάθεμα και αφορισμός

Στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία, ανάθεμα και αφορισμός ταυτίζονται και αποτελούν βαρύτατη εκκλησιαστική ποινή. Το αποτέλεσμα αυτής της ποινής είναι η αποκοπή από την εκκλησιαστική κοινωνία, η καταδίκη που παραδίδει το αποβληθέν μέλος στον Σατανά[1], ώστε να μπορέσει δια παιδαγωγικής τιμωρίας να σωθεί. Δηλαδή ο σκοπός του αφορισμού είναι η μετάνοια του αφορισμένου, και όχι η τιμωρία.


460.000 € για την έκδοση οικοδομικών αδειών 16 σεισμόπληκτων Ιερών Ναών του Δήμου Ανατολικής Σάμου

Το σύνολο του προϋπολογισμού του Έργου της παρούσας Προγραμματικής Σύμβασης ανέρχεται σε 460.000,00 €.
ο σύνολο του προϋπολογισμού του Έργου της παρούσας Προγραμματικής Σύμβασης ανέρχεται σε 460.000,00 €.

Εγκρίθηκε το σχέδιο Προγραμματικής σύμβασης μεταξύ «Ιεράς Μητροπόλεως Σάμου Ικαρίας και Κορσεών» και του «Δήμου Ανατολικής Σάμου» για την υπηρεσία “Σύνταξη φακέλων για την έκδοση στεγαστικής συνδρομής – οικοδομικών αδειών αποκατάστασης 16 σεισμόπληκτων Ιερών Ναών του Δήμου Ανατολικής Σάμου κατόπιν του σεισμού της 30/10/2020.

Πρόκειται για τους Ιερούς Ναούς του Δήμου Ανατολικής Σάμου και συγκεκριμένα:

Ι.Ν. ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΟΚΚΑΡΙΟΥ
Ι.Ν. ΟΣΙΑΣ ΜΑΤΡΩΝΗΣ
Ι.Ν. ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΝΩ ΒΑΘΕΟΣ
Ι.Ν. ΑΓ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ (ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑΚΟΣ) ΑΝΩ ΒΑΘΕΟΣ
Ι.Ν. ΟΣΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ
Ι.Ν. ΧΡΙΣΤΟΥ (ΠΛΑΤΕΙΑ) ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ
Ι.Ν. ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ
Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΙΩΝ
Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ
Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΧΩΡΑΣ
Ι.Ν. ΟΣΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΧΩΡΑΣ
Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ΧΩΡΑΣ
Ι.Ν. ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ
Ι.Ν. ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΑΥΡΑΤΖΑΙΩΝ
Ι.ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΒΛΑΜΑΡΗΣ
Αντικείμενο της παρούσας Προγραμματικής Σύμβασης είναι:

Η συγκέντρωση όλων των στοιχείων και δικαιολογητικών που απαιτούνται για την έκδοση στεγαστικής συνδρομής – οικοδομικών αδειών αποκατάστασης δεκαέξι σεισμοπλήκτων Ιερών Ναών καθώς επίσης και οι εγκρίσεις από τα αρμόδια συλλογικά όργανα ελέγχου και Υπηρεσίες (ΔΑΕΦΚ, Υπουργείο Πολιτισμού κ.λ.π).

Το σύνολο του προϋπολογισμού του Έργου της παρούσας Προγραμματικής Σύμβασης ανέρχεται σε 460.000,00 €.

Το Έργο της Προγραμματικής Σύμβασης θα χρηματοδοτηθεί από το Δήμο Ανατολικής Σάμου από τις πιστώσεις ΠΔΕ 2020 της ΣΑΕ 055 του Υπουργείου Οικονομικών .