24 Ιανουαρίου 2023

Γ. Νικητιάδης : Ευτελίζονται οι νησιώτες από το χαμηλό επίπεδο υγειονομικής περίθαλψης που παρέχει το κράτος

 

Την πλήρη απαξίωση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, στη Δωδεκάνησο καυτηρίασε ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού Τουρισμού και Αναπληρωτής Γραμματέας του Τομέα Τουρισμού του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής Γιώργος Νικητιάδης μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό Με Έκφραση» με την Καλλιόπη Δανελλάκη του Ράδιο Έκφραση 97 FM, τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου.

«Ευτελίζονται οι κάτοικοι των νησιών με το επίπεδο υγειονομικής περίθαλψης στο οποίο τους έχει καθηλώσει η κυβέρνηση. Αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα του καθενός μας η παροχή υγείας από το κράτος» τόνισε ο τ. υφυπουργός μιλώντας για την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά.

Αναφερόμενος ειδικότερα στην Κω ο κ. Νικητιάδης, υπενθύμισε την επίσκεψη «παράτα» κυβερνητικού κλιμακίου στο νησί, υπό τον πρωθυπουργό και στην εξαγγελία για νέο νοσοκομείο υπογραμμίζοντας με νόημα «είναι βέβαιο ότι γρήγορα οι Κώοι θα συνειδητοποιήσουν το εύρος από τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα του Πρωθυπουργού και του κλιμακίου που τον συνόδευε».

Μιλώντας με στοιχεία, ο τ.Υφυπουργός για την κατάσταση της υγείας στη χώρα τόνισε πως «Ξεπερνούν τις 20.000 τα χειρουργεία που αναμένουν άνω του ενός έτους να πραγματοποιηθούν. Ο κόσμος είναι σε απόγνωση».

Μάλιστα ο κ. Νικητιάδης σημείωσε πως η πανδημία έπαιξε το ρόλο της στην κατάσταση αυτή, αλλά παρατήρησε ότι : «Η πανδημία μπορεί να απετέλεσε σημαντικό ρόλο για την συσσώρευση τόσων χειρουργείων αλλά από την άλλη ουδείς σχεδιασμός υπήρξε από την πλευρά της κυβέρνησης».