14 Ιανουαρίου 2023

Ρόδος και Κως τα ελληνικά νησιά που θα κάνουν φθηνές καλοκαιρινές διακοπές οι Γερμανοί

 

Οι Γερμανοί θα πληρώσουν πιο ακριβά τα καλοκαιρινά ταξίδια για διακοπές το επόμενο έτος, σύμφωνα με ανάλυση τιμών έγκαιρης κράτησης από το Holidaycheck.

Η ανάλυση έχει αξιολογήσει χιλιάδες σύνολα δεδομένων για να προσδιορίσει την επίδραση του πληθωρισμού, των υψηλών τιμών της ενέργειας και άλλων παραγόντων που θα επηρεάσουν τις τιμές των ταξιδιών το 2023.

Υψηλότερο κόστος για ενέργεια και προσωπικό
Συγκεκριμένα, εξετάστηκαν οι μέσες τιμές για οργανωμένες διακοπές στους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς των Γερμανών το Πάσχα ή τις καλοκαιρινές διακοπές.
Αναλύθηκαν οι μέσες τιμές για ένα ταξίδι μιας εβδομάδας για μια οικογένεια με δύο ενήλικες και δύο παιδιά ηλικίας από επτά έως έντεκα ετών, συμπεριλαμβανομένης της πτήσης, του ξενοδοχείου και της μεταφοράς.

Οι τιμές για το 2023 συγκρίθηκαν επίσης με αυτές του 2019 –πριν από την πανδημία– και με φέτος. «Οι υψηλότερες τιμές ταξιδιού το επόμενο έτος μπορούν να εξηγηθούν από το υψηλότερο κόστος, ειδικά στον τομέα της ενέργειας και του προσωπικού.
Αυτό επηρεάζει τα αεροπορικά εισιτήρια καθώς και τη διαμονή», δήλωσε ο Christoph Heinzmann, ειδικός στον τουρισμό στο Holidaycheck.

Φουερτεβεντούρα,
Τενερίφη και Ρόδος με μέτριες μόνο αυξήσεις
Ωστόσο, υπάρχουν και προορισμοί -ανάμεσα τους και ελληνικοί- που εξακολουθούν να αναπτύσσονται μέτρια όσον αφορά τις τιμές. Το νησί Φουερτεβεντούρα παραμένει το ίδιο σε τιμές από το 2019, η Τενερίφη καταγράφει +8%, η Ρόδος 9% αύξηση τιμής το επόμενο έτος. Μέτρια θα παραμείνει και η Κως με μέση αύξηση των τιμών 15%.

Οι προορισμοί που παραμένουν σε προσιτές τιμές
Οι οικονομικοί ταξιδιώτες θα πρέπει να κοιτάξουν επίσης Μαγιόρκα, Γκραν Κανάρια και την τουρκική ριβιέρα, όπου οι μέσες τιμές ταξιδιού είναι οι χαμηλότερες. Η Μαγιόρκα και η τουρκική ριβιέρα βαθμολογούνται αναλογικά χαμηλότερα, επειδή υπάρχουν πολυάριθμες πτητικές συνδέσεις προς αυτούς τους προορισμούς συν ένα ευρύ φάσμα ξενοδοχείων. Η Μαγιόρκα παραμένει η φθηνότερη παρά τις αυξήσεις τιμών.

Κατά μέσο όρο, ένα πακέτο διακοπών μίας εβδομάδας για δύο ενήλικες και δύο παιδιά σχολικής ηλικίας, συμπεριλαμβανομένης της πτήσης, του ξενοδοχείου και της μεταφοράς κατά τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα ή του καλοκαιριού 2023 κοστίζει 3.202 ευρώ λόγω προωθήσεων με ισχυρές εκπτώσεις έγκαιρης κράτησης. Οι διακοπές σε Γκραν Κανάρια κοστίζει κατά μέσο όρο 3.368 ευρώ και στην Τουρκική Ριβιέρα 3.488 ευρώ. Οι διακοπές σε Κρήτη, Αίγυπτο και Φουερτεβεντούρα κοστίζουν περίπου 3.500-3.600 ευρώ για το οικογενειακό ταξίδι με πτήση. Ρόδος, Κως και Τενερίφη, οι τιμές κυμαίνονται περίπου 3.900-4.000 ευρώ την εβδομάδα κατά μέσο όρο.

Αν και το Ντουμπάι είναι 18% φθηνότερο κατά μέσο όρο από τα προηγούμενα χρόνια, εξακολουθεί να είναι ο πιο ακριβός προορισμός μεταξύ των 10 πιο περιζήτητων προορισμών από οικογένειες. Ένα ταξίδι στο εμιράτο κοστίζει κατά μέσο όρο 5.695 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια. Ωστόσο, ο Christoph Heinzmann επισημαίνει ότι «περιμένουμε πολύ περισσότερες προσφορές έγκαιρων κρατήσεων από τουριστικούς πράκτορες τις επόμενες εβδομάδες. Αυτές θα έχουν αντίκτυπο στη δομή των τιμών. Επιπλέον, δεν έχουν δημοσιευθεί ακόμη όλα τα προγράμματα πτήσεων.»
(Πηγή: tourismtoday.gr)