23 Ιανουαρίου 2023

Ξανά στο Περιφερειακό Συμβούλιο η τουριστική προβολή

 



Αναζητεί την συναίνεση των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ο Μουτζούρης

Μια νέα προσπάθεια πρέπει να καταβάλει η Περιφερειακή Αρχή του κ. Μουτζούρη προκειμένου να  πείσει την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου για την ανάγκη να ψηφιστεί το πρόγραμμα τουριστικής προβολής.

Χθες Παρασκευή 20 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση των επικεφαλής των περιφερειακών παρατάξεων με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Αρχής. Στις παρατάξεις που συμμετείχαν στην συνάντηση δόθηκε ένα τροποποιημένο σχέδιο τουριστικής προβολής που αναμένεται να παρουσιαστεί στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα γίνει την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στην Σάμο.


 Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για το πρόγραμμα τουριστικής προβολής, που προκάλεσε τις έντονες αντιδράσεις των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ουσιαστικά ακυρώθηκε. Αιτία είναι η νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Εσωτερικών που επιστρέφει την αρμοδιότητα για την τουριστική προβολή από τις Οικονομικές Επιτροπές στα Περιφερειακά Συμβούλια.

Η σύσκεψη, για το πρόγραμμα τουριστικής προβολής, ήταν μια προσπάθεια του κ. Μουτζούρη να διαμορφώσει ένα κλίμα συναίνεσης ώστε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να μην υπάρξει νέα απόρριψη του προγράμματος.  

Θυμίζουμε πως στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 21 Δεκεμβρίου το πρόγραμμα είχε καταψηφιστεί με συνέπεια η Περιφερειακή Αρχή να υποστεί μια σημαντική πολιτική ήττα.

ΠΗΓΗ https://www.stonisi.gr/