9 Ιανουαρίου 2023

“Παραβίαση συνόρων και παρενόχληση της Τουρκίας” από την Ελλάδα βλέπει ο Καλίν



 Για “παραβίαση συνόρων”, “παρενόχληση της Τουρκίας” και “παραβίαση δικαιωμάτων” της Άγκυρας έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι “δεν τηρούνται” όσα συμφωνήθηκαν στη συνάντηση που έγινε πρόσφατα στις Βρυξέλλες με Έλληνες αξιωματούχους, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη.

“Τον περασμένο μήνα είχα συνάντηση με την Ελληνίδα ομόλογό μου στις Βρυξέλλες, και ο Γερμανός ομόλογός μου ήταν σε αυτή τη συνάντηση. Προτιμούμε να ελαχιστοποιήσουμε αυτές τις εντάσεις και συγκρούσεις, προχωρώντας στο πλαίσιο των αποφάσεων που πήραμε εκεί και να προχωρήσουμε σε επίλυση των ζητημάτων και σε μείωση των εντάσεων μέσω ειρήνης και διαπραγματεύσεων. Αλλά όταν υπάρχει παραβίαση δικαιωμάτων, παραβίαση συνόρων ή παρενόχληση κατά της Τουρκίας, η Τουρκία δεν διστάζει να απαντήσει σε αυτές” ήταν η δήλωση του εκπροσώπου του Ταγίπ Ερντογάν.

“Το μήνυμα του προέδρου μας προς την ελληνική πλευρά, προς τον Έλληνα πρωθυπουργό Μητσοτάκη, από την πρώτη στιγμή ήταν πολύ σαφές και κατηγορηματικό. Ας λύσουμε τα θέματά μας μεταξύ μας. Πρέπει να γνωρίζετε, να δείτε και να κατανοήσετε ότι η πολιτική σας να ασκείτε πίεση στην Τουρκία εμπλέκοντας τρίτα μέρη στη διαδικασία δεν θα αποφέρει αποτελέσματα” πρόσθεσε ο Καλίν.