3 Ιανουαρίου 2023

Σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου με τάμπλετ έβγαλαν οι Τούρκοι

 

MERTER Backpack Type Tactical Field Electronic Attack System: Φορητό Σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου που ελέγχεται από ένα τάμπλετ παρουσίασαν οι Τούρκοι

Ολοκληρώθηκε στην Τουρκία η παράδοση του MERTER Backpack Type Tactical Field Electronic Attack System, το οποίο σχεδιάστηκε και παρήχθη εξ ολοκλήρου με τουρκικούς εθνικούς πόρους στο πλαίσιο του έργου Portable Electronic Attack System Project. Αυτό υπογράφηκε μεταξύ της τουρκικής Προεδρίας της Αμυντικής Βιομηχανίας και της Meteksan Defense Company.

Όσον αφορά στο MERTER Backpack Tactical Field, αυτό το νέο ηλεκτρονικό σύστημα επίθεσης, σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε ως σύστημα που θα χρησιμοποιηθεί στη ζώνη επικοινωνίας για να αποτρέψει την επικοινωνία των στοιχείων στόχου από μεγάλη απόσταση.

Το σύστημα, το οποίο αναπτύχθηκε για να καλύψει διαφορετικές λειτουργικές ανάγκες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σταθερή διαμόρφωση σε τρίποδο/ιστό ή σε διαμόρφωση Single-Er με συσκευή μεταφοράς στο πίσω μέρος, που καλύπτει ολόκληρη τη ζώνη επικοινωνίας.

Το σύστημα μπορεί να ελεγχθεί από ένα τάμπλετ ή υπολογιστή κατά την εκτέλεση της κατευθυνόμενης ηλεκτρονικής επίθεσης με τις ειδικές κεραίες κατεύθυνσης. Το σύστημα, το οποίο μπορεί να τροφοδοτηθεί με τις δικές του μπαταρίες, μπορεί να λειτουργήσει και μέσω του δικτύου της πόλης.

Ο πρόεδρος της τουρκικής Αμυντικής Βιομηχανίας İsmail Demir ανακοίνωσε την εξέλιξη στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στην ανάρτησή του με το hashtag «GücünYüzyılı», ο Ντεμίρ είπε:

«Ξεκινάμε τον Τουρκικό αιώνα με την πρώτη παράδοση ενός νέου συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου. Το σύστημα ηλεκτρονικής επίθεσης τύπου σακιδίου MERTER θα προσφέρει πλεονέκτημα στις δυνάμεις ασφαλείας μας στο πεδίο, εμποδίζοντας την επικοινωνία των στοιχείων στόχου από μακριά. Καλή τύχη», είπε.

πηγή https://armyvoice.gr/