25 Ιανουαρίου 2023

Επιστολή Ράμμου σε Τασούλα, αρχηγούς κομμάτων και υπ. Δικαιοσύνης για τα ευρήματα των ελέγχων της ΑΔΑΕ

 

Τα όσα βρήκε η ΑΔΑΕ για τους ελέγχους που διενήργησε ενημερώνει με επιστολής του ο Χρήστος Ράμμος τον πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων και τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Ο Χρήστος Ράμμος έστειλε, ασκώντας το δικαίωμα που του δίνει ο πρόσφατα ψηφισμένος νόμος της κυβέρνησης, επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, στους αρχηγούς των κομμάτων και στον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, στην οποία παραθέτει τα ευρήματα που προέκυψαν μετά τους ελέγχους της ΑΔΑΕ, μετά το σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει ο Αλέξης Τσίπρας τον περασμένο Δεκέμβριο.

Υπενθυμίζουμε ότι με βάση το άρθρο 8 παρ. 6 του ν. 5002/2022 που προβλέπει ότι ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ «ενημερώνει για θέματα άρσεων απορρήτου επικοινωνιών τον πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και τον υπουργό Δικαιοσύνης», ο κ. Ράμμος απέστειλε επιστολή στους προαναφερθέντες παραλήπτες, γνωστοποιώντας πως τα πρόσωπα τα οποία ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να διερευνηθεί η παρακολούθηση τους (στις 7 Δεκεμβρίου) ήταν εν τέλει παγιδευμένα από τους κοριούς της ΕΥΠ.

Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα ο Χρήστος Ράμμος έστειλε δύο επιστολές προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Θανάση Μπούρα, με τις οποίες ζήτησε να καταθέσει τα ευρήματα από τους ελέγχους της ΑΔΑΕ, ωστόσο αμφότερες μπήκαν στο συρτάρι. Ο Κωνσταντίνος Τασούλας, δε, σχολιάζοντας το ζήτημα αρκέστηκε στην ατάκα: «Δεν υπάρχουν αυτόκλητοι μάρτυρες».

Ο Αλέξης Τσίπρας παρέλαβε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, φάκελο, ο οποίος εμπεριέχει όλα τα στοιχεία και τις αποδείξεις για τους υπό παρακολούθηση θεσμικούς παράγοντες, όπως προέκυψαν από τους ελέγχους.

Και στο Μαξίμου ο φάκελος Ράμμου – Πως θα κινηθεί η κυβέρνηση

Ο λευκός φάκελος με την ένδειξη «Απόρρητο», με τον οποίο εξήλθε από τα γραφεία της ΑΔΑΕ ο Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται (και) στο Μαξίμου εδώ και μερικές ώρες – μετά το μεσημέρι. Από την κυβέρνηση αναμένουν πλέον και την προγραμματισμένη για τις 18.00 συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και από ώρα σε ώρα προδιαγράφεται μια πρώτη επίσημη αντίδραση για τις εξελίξεις. Αυτή θα γίνει πιθανότατα με δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου.  Νωρίτερα ο ίδιος σχολίαζε με νόημα ότι «το Σύνταγμα έχει καταγεγραμμένη διαδικασία και ρόλο για όλους τους πολιτειακούς παράγοντες».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τσίπρας προτίθεται να παρέμβει για το θέμα αύριο κατά την συζήτηση νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας. Πάντως ο πρωθυπουργικός σχεδιασμός δεν αλλάζει τουλάχιστον προς το παρόν, ούτε έχει συγκληθεί μέχρι αυτή τη στιγμή κάποια έκτακτη συζήτηση, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να πραγματοποιήσει κανονικά τη διήμερη περιοδεία του στην Κρήτη, μεταβαίνοντας από το αύριο το πρωί στο Ηράκλειο.

Νέα επιστολή προέδρου της ΑΔΑΕ σε Τασούλα, αρχηγούς – Ποιοι παρακολουθούνταν
Ο Οικονόμου νωρίτερα σήμερα απέφυγε να σταθεί στην επίσκεψη του Τσίπρα στον επικεφαλής της ΑΔΑΕ Χρήστο Ράμμο και προτίμησε περισσότερο να σχολιάσει σκωπτικά τη λακωνική δήλωση του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ ότι «το φως της Δημοκρατίας για ακόμα μία φορά νίκησε το σκοτάδι», λέγοντας ότι πρόκειται για κλεμμένη ατάκα.