2 Ιανουαρίου 2023

550 Τούρκοι για Πρωτοχρονιά στη Μυτιλήνη



 Παρά τις προτροπές του «Σουλτάνου» να μην έρχονται για διακοπές στα νησιά μεγάλος αριθμός Τούρκων επισκεπτών γνώρισε τη Μυτιλήνη, την πρωτοχρονιά και προπάντων την κουζίνα της

Ένας μεγάλος αριθμός Τούρκων επισκεπτών ήρθε στη Μυτιλήνη από τη Παρασκευή επιλέγοντας τη Λέσβο για τις πρωτοχρονιάτικες τους ολιγοήμερες διακοπές. Το γεγονός σε συνδυασμό με το γεγονός της συνεχούς ροής Τούρκων επισκεπτών στη Λέσβο και στα άλλα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σηματοδοτεί την πραγματική αναπτυξιακή προοπτική της τουρκικής τουριστικής αγοράς που οι τοπικοί φορείς πρέπει να εκμεταλλευτούν και σοβαρά να λειτουργήσουν σε αυτήν. Ας σημειωθεί ότι η συνεχής ροή Τούρκων επισκεπτών στη Λέσβο μετά το καλοκαίρι γίνεται με μηδενική προβολή της Λέσβου στα απέναντι τουρκικά παράλια και στην αγορά τους, από τους αρμόδιους προς τούτο φορείς.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου στη Λέσβο πέρασαν περισσότεροι από 100 επισκέπτες, ενώ περισσότεροι από 450 πέρασαν το Σαββατοκύριακο. Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν από τη Σμύρνη. Κι αυτό παρά την επιθετική ρητορική του Ερντογάν και των στελεχών του που καλούν τους Τούρκους πολίτες να μποϋκοτάρουν τα Ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου και να τα αποφεύγουν για τις ολιγοήμερες έστω διακοπές τους.

Οι Τούρκοι επισκέπτες έμειναν σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια στην πόλη και στα χωριά, γνώρισαν τη χειμερινή φύση της Λέσβου και φυσικά τις ταβέρνες και κυρίως τις μονάδες παραγωγής ούζου του νησιού. Ιδιαίτερα την προσοχή τους τράβηξαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τα παιδιά που έψαλαν τα κάλαντα αλλά και το μεταμεσονύκτιο έθιμο του «αμίλητου νερού».

πηγή https://www.stonisi.gr/