1 Νοεμβρίου 2022

Μητσοτάκης από Λιθουανία: «Η Τουρκία ενθαρρύνει ενεργά και προωθεί μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα

 

«Χρειαζόμαστε μία ευρωπαϊκή λύση το συντομότερο δυνατό», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το θέμα της ενεργειακής κρίσης σε συνέντευξή του στο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι LRT της Λιθουανίας.

«Χαίρομαι που στο τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπήρξε συμφωνία μεταξύ των συναδέλφων μου ότι πρέπει να αναθέσουμε στους υπουργούς μας να καταλήξουν σε μια ενιαία ευρωπαϊκή λύση, που θα περιλαμβάνει επίσης ανώτατο όριο στον δείκτη TTF για τη χονδρική αγορά φυσικού αερίου, προκειμένου να αποφευχθούν υπερβολικές άνοδοι στην τιμή του φυσικού αερίου» τόνισε ο πρωθυπουργός, και σημείωσε:

«Αυτή θα ήταν μια ριζική λύση που θα βοηθούσε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες να μειώσουν το κόστος της ενέργειας. Στο μεταξύ, όπως οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, και η Λιθουανία, έχουμε στηρίξει επιχειρήσεις και νοικοκυριά, έχουμε φορολογήσει τα υπερκέρδη των παραγωγών ενέργειας και χρησιμοποιήσαμε αυτά τα έσοδα για να στηρίξουμε τους πολίτες της χώρας μας. Και, φυσικά, συνεισφέρουμε και από τον εθνικό προϋπολογισμό για να διατηρηθούν οι τιμές της ενέργειας σε λογικά επίπεδα
www.iefimerida.gr">