4 Νοεμβρίου 2022

Περισσότερα νοικοκυριά με τρίτεκνες ή πολύτεκνες οικογένειες αλλά και με μέλη Αμεα θα έχουν απαλλαγή ή και μείωση των ανταποδοτικών τελών



 Στην αναπροσαρμογή και στην περαιτέρω μείωση των ανταποδοτικών τελών προχωρά η Δημοτική Αρχή του Αντώνη Καμπουράκη το έτος 2023, ως αντιστάθμισμα στην ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια, με στόχο τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Ειδικότερα, με τη σχετική εισήγηση που επεξεργάστηκε ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Τάσος Σπανός με την Διεύθυνση Οικονομικών η οποία ψηφίστηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2022, επικυρώνοντας την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, προβλέπονται τα ακόλουθα για τις αντίστοιχες κοινωνικές ομάδες:

1. Πλήρης απαλλαγή στα Ανταποδοτικά Τέλη για την κύρια κατοικία για άτομα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 8.000€.

2. Μείωση 50% στα Ανταποδοτικά Τέλη κύριας κατοικίας για Πολύτεκνους και Τρίτεκνους με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 24.000€.

3. Μείωση 50% στα Ανταποδοτικά Τέλη κύριας κατοικίας με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω και ετήσιο οικογενειακό εισόδημα από 8.000€ έως 15.000€.

Επισημαίνεται ότι οι ανωτέρω μειώσεις καθώς και οποιαδήποτε μελλοντική ειδική πρόβλεψη γίνονται με πλασματικό εμβαδόν από την υπηρεσία.

Σημειώνεται επίσης ότι διατηρούνται παράλληλα οι μειώσεις των ανταποδοτικών τελών που είχαν καθοριστεί με την 303/2020 (ΑΔΑ: ΩΚΗ1Ω1Ρ-Γ7Ο) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ισχύουν ήδη από 1/1/2021 (-23% στο οικιακό, -16% στο επαγγελματικό τιμολόγιο). Ομοίως παραμένουν σε ισχύ τα προηγούμενα ειδικά καθεστώτα χρεώσεων (-40%) σε 5 ειδικές ζώνες (Περιοχή Ζέφυρος, Περιοχή Αγίων Αποστόλων, Μεσαιωνική Πόλη, Περιοχή Ορφέας και η Περιοχή πίσω από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου).

«Η Δημοτική Αρχή του Αντώνη Καμπουράκη, συναισθανόμενη τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης και του αυξημένου κόστους διαβίωσης, δείχνει για ακόμη μία φορά το κοινωνικό της πρόσωπο, προβαίνοντας στην περαιτέρω μείωση των ανταποδοτικών τελών το έτος 2023 με στόχο την στήριξη των πολιτών και δη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Παρά την αύξηση του ενεργειακού κόστους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που έχει συμπαρασύρει τα κόστη αγαθών και υπηρεσιών, στο δήμο Ρόδου κανένα επιπλέον κόστος δεν μετακυλύεται στους πολίτες.

Η υπηρεσία μας, έπειτα από αίτημα του δημάρχου μας κ. Α Καμπουράκη, εξέτασε εξονυχιστικά τα υπάρχοντα οικονομικά περιθώρια και εισηγήθηκε την αύξηση των εισοδηματικών ορίων για την απαλλαγή από τα ανταποδοτικά τέλη ή την μείωση τους κατά 50% για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες και για τα νοικοκυριά με μέλη ΑΜεΑ», δήλωσε ο αντιδήμαρχος κ. Τάσος Σπανός.



 Πηγή:www.dimokratiki.gr