4 Νοεμβρίου 2022

Στην ίδια «κασέτα» πρωταγωνιστής ο Καλίν: Απειλές για τα νησιά «στη βάση του νόμου και σε άλλους τομείς»



 Μονότονα... παίζει η κασέτα των τουρκικών απειλών κατά της Ελλάδας, κάθε φορά με την ίδια ρητορική, άλλοτε αναβαθμισμένη και άλλοτε με την προκάλυψη της «διπλωματίας».

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν εκτόξευσε νέες απειλές εναντίον της Ελλάδας, επιμένοντας στις αναφορές του για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου. Δήλωσε μάλιστα, ότι η Τουρκία θα δώσει απαντήσεις στη βάση του νόμου, αλλά και σε άλλους τομείς -άραγε τι εννοεί;- και δεν παρέλεψει να παίξει και την «κασέτα» της απαξίωσης, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει τη δύναμη να απειλήσει την Τουρκία. Τότε προς τι όλος αυτός ο ορυμαγδός δηλώσεων, θα αναρωτηθεί ένας λογικά σκεπτόμενος ουδέτερος παρατηρητής, αν δεν γνωρίζει ότι ο Ερντογάν κερδίζει σε ποσοστά με τη συγκεκριμένη τακτική, ενόψει των εκλογών στην Τουρκία.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του Ιμπραήμ Καλίν στο CNN Turk: 

 

«To πιο σημαντικό θέμα είναι η στρατιωτικοποίηση των νησιών με αποστρατιωτικοποιμένο καθεστώς. Η παραβίαση των συνθηκών του 1923 και του 1949. Είναι σαφές ότι η Ελλάδα δεν έχει κανένα νόμιμο δικαίωμα εδώ. Στο θέμα αυτό είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τις απαραίτητες απαντήσεις στη βάση του νόμου αλλά και σε άλλους τομείς.

Καταστρέψαμε την πίεση που μας άσκησαν όχι μόνο στο Αιγαίο, αλλά και στην Ανατολική Μεσόγειο, με τις κινήσεις που κάναμε και τη συμφωνία που κάναμε με τη Λιβύη. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να εμφανιστεί εδώ μια απειλή για την Τουρκία από τα νησιά. Οι ΗΠΑ και η Ελλάδα το γνωρίζουν πολύ καλά.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να απειλήσει την Τουρκία. Δεν έχει τέτοια δύναμη. Αν προσπαθήσει να πάρει άλλες δυνάμεις πίσω της, δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα. Δεν γίνεται η Ελλάδα να πάρει αποτελέσματα από εδώ».

Πηγή: skai.gr