11 Νοεμβρίου 2022

Τσιλιγκίρης: Σημαντικό ρόλο για τη σεζόν του 2023 θα παίξει η αεροπορική σύνδεση της Ρόδου με τη Σαντορίνη



 «Η τουριστική περίοδος του 2023 θα  είναι μια καλή σεζόν αντίστοιχη του 2022.  Όλα εξαρτώνται από το τι θα γίνει στα άκρα της. Έχουμε ένα δεδομένο ότι η σεζόν θα ξεκινήσει πιο νωρίς. Το θετικό είναι πως  ο κόσμος θέλει να ταξιδεύει».

Αυτό  δήλωσε στον Sky  ο  διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ κ. Διονύσης Τσιλιγκίρης με αφορμή τη συμμετοχή της Ρόδου στην τουριστική έκθεση World Travel Market που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα από τις 7 έως τις 9 Νοεμβρίου.

«Ό κόσμος θέλει να συνεχίσει να ταξιδεύει. Προτιμά να μειώσει  άλλες οικονομικές  δραστηριότητες προκειμένου να κάνει τουρισμό.  Αυτό είναι θετικό γιατί εμείς διαθέτουμε ένα κορυφαίο τουριστικό προϊόν. Είχαμε τους πιο πολλούς επισκέπτες στο περίπτερο της Ρόδου  που γινόταν το αδιαχώρητο», είπε ο κ.Τσιλιγκίρης.

Ο Διευθυντής του ΠΡΟΤΟΥΡ δήλωσε πως η Τουρκία έχει ανακάμψει  ενώ  θα ανοίξει κουτσά στραβά και το 2023 η αγορά της Αιγύπτου.

«Δεν είχε πολύ κόσμο στο περίπτερο της Αιγύπτου αλλά και στο περίπτερο της Ισπανίας που ήταν καταπληκτικό. Θα είναι καλή για τη Ρόδο η τουριστική περίοδος του 2023.  Είναι σίγουρο ότι  θα ξεκινήσει πιο νωρίς. Το θετικό είναι πως  ο κόσμος θέλει να ταξιδεύει. Κάνουμε προσπάθεια να ξεκινήσουμε τη σεζόν από το Μάρτιο και να την ολοκληρώσουμε το Νοέμβριο. Οι κρατήσεις πάντως έχουν ένα καλό ρυθμό» είπε ο κ. Τσιλιγκίρης.

«Πάρα πολύ μεγάλο ρόλο παίζει η αεροπορική σύνδεση της Ρόδου με τη Σαντορίνη . Έγινε ένα βήμα με αεροπορική εταιρεία που μπορεί να κάνει τη σύνδεση του νησιού. Αυτό θα γίνει σε ύστερη φάση.Εμείς το έχουμε ζητήσει», είπε και πρόσθεσε πως αυτό μπορεί να οριστικοποιηθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.


ΠΗΓΗ https://www.skyrodos.gr/