4 Σεπτεμβρίου 2022

Κλιμακώνουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι: Νυχτερινή υπερπτήση UAV πάνω από την Κανδελιούσσα



 Μετά την εμπρηστική ρητορική και τις απειλές του Τούρκου προέδρου, το καθεστώς της γείτονος έστειλε μη επανδρωμένο αεροσκάφος για υπερπτήση, στο Αρχιπέλαγος
Υπερπτήση τουρκικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους UAV, πραγματοποιήθηκε πάνω από την Κανδελιούσα, σήμερα, Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, στις 21.28 το βράδυ.

Η υπερπτήση πραγματοποιήθηκε στα 19.000 πόδια, με την αεράμυνα της χώρας μας να στοχοποιεί από την πρώτη στιγμή το τουρκικό UAV.

Καθ' όλη τη διάρκεια σχεδόν της ημέρας του Σαββάτου οι Τούρκοι δεν σταμάτησαν να στέλνουν τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη για παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 57 παραβιάσεις στο κεντρικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Η αντίδραση της Πολεμικής μας Αεροπορίας ήταν κάθε φορά άμεση, αναγνωρίζοντας και αναχαιτίζοντας τα τουρκικά UAV's, τα οποία επισημαίνουμε πως αποτελούν τον πλέον εύκολο στόχο για την ελληνική αεράμυνα. Άλλωστε, η ταχύτητά τους είναι τόσο μικρή που από την πρώτη στιγμή που σπάνε το FIR Αθηνών βρίσκονται στο ελληνικό στόχαστρο.