15 Σεπτεμβρίου 2022

Γ. Νικητιάδης σε Κικίλια: Οι απειλές σας δεν περνάνε στους ανθρώπους του τουρισμού



 Με αφορμή τα όσα έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια πρόσφατης σύσκεψης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (Π.Ο.Ξ), όπου ο Υπουργός Τουρισμού κ. Κικίλιας , απείλησε τους ξενοδόχους της χώρας σε σχέση με όσα γράφουν για το πρόσωπό του, ο τ. Υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού και Γραμματέας του Τομέα Τουρισμού ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Γιώργος Νικητιάδης εδήλωσε τα εξής :

« Ο Υπουργός Τουρισμού, πιστός στο πνεύμα των καιρών που επιδιώκει να καλλιεργήσει η Ν.Δ και ο κ. Μητσοτάκης, φαίνεται να τελεί σε κατάσταση άκρατης αλαζονείας που αγγίζει τα όρια του φασισμού, αφού φέρεται να απειλεί τις ενώσεις ξενοδόχων για τα δελτία τύπου που εκδίδουν και τα οποία « δεν τον λιβανίζουν για τα εκατομμύρια τουριστών που έχει φέρει στη χώρα» όπως πληροφορούμαστε ότι εδήλωσε ο ίδιος ενώπιον τους.

Είναι προφανές πλέον ότι ο κ. Κικίλιας, ο Υπουργός που έχει μετατρέψει την υπουργική αποστολή του σε αποκλειστικό μέσο προβολής του και μόνον, έχει χάσει κάθε έλεγχο αυτοκυριαρχίας , μη δυνάμενος να χειριστεί θέματα που ουδόλως γνωρίζει, όπως ο Τουρισμός.

Δεν έφθαναν οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Κικίλια για την τουριστική περίοδο που ο ίδιος θα επεκτείνει , και που βρήκε αντιρρήσεις απο τους ξενοδόχους για τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα, έρχεται τώρα (σύσκεψη Π.Ο.Ξ 9ης Σεπτεμβρίου ) να απειλεί και τις ενώσεις ξενοδόχων προειδοποιώντας τους για τα δελτία τύπου που εκδίδουν και τις αναφορές που κάνουν για τον ίδιο.

Ο σεβασμός του κ. Κικίλια στην ελευθερία της έκφρασης είναι δεδηλωμένος. Απομένει να δούμε αν σε αυτή την κατρακύλα συμφωνεί και ο Πρωθυπουργός της χώρας. Εκείνο που είναι βέβαιο, είναι ότι οι ξενοδόχοι που καλούνται να αντιμετωπίσουν διπλάσιο και παραπάνω κόστος λόγω της ενεργειακής κρίσης και που την ίδια στιγμή συμφωνούν και σε αυξήσεις του

προσωπικού ( παράδειγμα η υπογραφείσα τοπική σύμβαση στη Ρόδο), δεν πρόκειται να γονατίσουν μπροστά στις απαιτήσεις του κ. Κικίλια.»



 Πηγή:www.dimokratiki.gr