1 Σεπτεμβρίου 2022

ΑΚΟΥΣΟΝ ΜΕΝ ΠΑΤΑΞΟΝ ΔΕ... ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΤΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗ "ΤΑΛΑΙΠΩΡΗ" ΠΑΡΑΛΙΑ ΟΝΟΜΑΤΙ "ΓΑΓΚΟΥ" ΒΑΘΕΟΣ!

 


 κ.κ Δήμαρχε και Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Ανατολικής Σάμου και αγαπητοί μου Συνδημότες, εν όψει της άμεσης κατεδάφισης του γνωστού δημοτικού κτιριακού συγκροτήματος , στην παραλία "Γάγκου"(ΒΑΘΥ) θα μου επιτρέψετε να καταθέσω τάχιστα απλές σκέψεις μου σχετικά με την άμεση αξιοποίησή του μπας και-έστω την υστάτη ώρα- το εν λόγω κτιριακό συγκρότημα "σωθεί".


 Η ΠΡΟΤΑΣΉ ΜΟΥ ΕΊΝΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΗ:-Να αξιοποιηθεί ως ένα πλήρως σύγχρονα οργανωμένο κτίριο "Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης" με αποδέκτες κυρίως τους μαθητές-διδασκάλους των σχολείων μας και βεβαίως των τουριστών&επισκεπτών μας. 
Τι θα περιλαμβάνει αυτό; Αυτό θα μας το εισηγηθούν και συνάμα θα το υλοποιήσουν οι "ειδικοί" επί του θέματος. Προσωπικά είχα την τύχη να επισκεφτώ μερικά κτίρια-δράσεις περιβαλλοντικής ενημέρωσης και μεταξύ αυτών του γνωστού "Αρκτούρου", στη Φλώρινα. 
Αλλά και στο εξωτερικό. Τελικά, τι είδα και συνάμα "απόλαυσε" το μυαλό και η ψυχή μου; Πάρα πολλά!! -Με σύγχρονο οπτικοακουστικό και ψηφιακής ανάλυσης υλικό να παρουσιάζεται η συγκεκριμένη πανίδα και χλωρίδα του τόπου(φωτο και video), τοπία του τόπου, γεωγραφία του τόπου, τα παραδοσιακά κτίρια- τα παλιά και νέα επαγγέλματα του τόπου, η παλιά και σύγχρονη αγροτική απασχόληση των κατοίκων, η κακοποίηση( μόλυνση) του τοπικού περιβάλλοντος από τις εδώ ανθρώπινες δραστηριότητες(φωτο-video)κ.α 

Συνεπώς, για ξανασκεφτείτε το; ΠΗΓΕΣ ΦΩΤΟ-VIDEO:ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ-ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ-ΨΑΡΑΔΕΣ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΝΗΓΩΝ-ΠΕΡΙΠΑΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΕΟΣΣ, ΙΔΙΩΤΕΣ. ΥΓ: ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ(ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ κλπ)Η ΠΕΡΙΟΧΗ "ΓΑΓΚΟΥ"