6 Σεπτεμβρίου 2022

Δεν μας τα λέει καλά ο Δήμος Ανατολικής Σάμου ..δημιουργεί δική του νομοθεσία;




 

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου και η ανάγκη του για προβολή,  posts και likes δημιουργεί δική του νομοθεσία, και πραγματικότητα, όπως και όποτε τον βολεύει, εκθέτοντας όλο τον τεχνικό κόσμο και το τουριστικό προϊόν. Σε ανακοίνωση του, την Παρασκευή γράφει

"Επισημαίνουμε ότι, σε τοπικό επίπεδο, δεν υπάρχει η σχετική τεχνογνωσία και δυνατότητα για την διενέργεια των τεχνικών ελέγχων σε δημοτικά κτίρια και η επίσκεψη εξειδικευμένων κλιμακίων αποτελεί τον μόνο τρόπο ελέγχου των υποδομών" . 

Σε ανακοίνωση του σήμερα,, και αφού έχει πέσει λίγο λεπτό επίχρισμα, σε δημοτικο κτίριο, γράφει:"Κλιμάκιο μηχανικών του Δήμου προέβει ήδη σε μακροσκοπική εξέταση ολοκλήρου του δημοτικού κτιρίου και δόθηκαν οδηγίες σε συνεργείο του Δήμου σχετικά με την άρση των επικινδυνοτήτων.". 
Εντωμεταξύ, δεν υπάρχει έκθεση επικινδύνου από αρμόδιο όργανο, ούτε εγκεκριμένη μελέτη, θα ξανακάνει και αύριο  επανέλεγχο με άρση επικίνδυνου.

Ενώ ακόμη έχουμε τουριστική περίοδο, εκθέτει το νησι, αδιαφορώντας για τη ζημιά που οι ανακοινώσεις από την επίσημη σελίδα του, μπορούν να κάνουν στους επιχειρηματίες και στο τουριστικό προϊόν και συνδέει τυχαίο γεγονός με σεισμική δραστηριότητα. Κρίμα!!!

Έγραψε ο Μηχανικός κ.Γιάννης Πνευματικάκης 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ
 Πτώση τμήματος λεπτού επιχρίσματος παρατηρήθηκε σήμερα το πρωί στο ισόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου, συνεπεία των πρόσφατων σεισμικών δονήσεων που έπληξαν τη Σάμο.
Κλιμάκιο μηχανικών του Δήμου προέβει ήδη σε μακροσκοπική εξέταση ολοκλήρου του κτιρίου και δόθηκαν οδηγίες σε συνεργείο του Δήμου σχετικά με την άρση των επικινδυνοτήτων.
Παράλληλα, ξεκίνησε η διαδικασία εκπόνησης της απαραίτητης τεχνικής μελέτης, προκειμένου να ανατεθεί σε κατάλληλο ανάδοχο δημοσίων έργων, η επισκευή και αποκατάσταση των φθορών προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία του κτιρίου.
Σήμερα και στα πλαίσια της διασφάλισης της σωματικής ακεραιότητας τόσο των πολιτών όσο και των δημοτικών υπαλλήλων δεν θα λειτουργήσουν,  οι υπηρεσίες που στεγάζονται στο Δημαρχιακό Μέγαρο.
Εξαίρεση αποτελεί το Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης και Ληξιαρχείου καθώς το Τμήμα Γραμματειακής Υποστήριξης του Δήμου, θα εξυπηρετήσουν τους πολίτες αποκλειστικά από τις αντίστοιχες πλαϊνές θύρες εισόδου που οδηγούν απευθείας σε αυτά.

Από το Δήμο Ανατολικής Σάμου