5 Σεπτεμβρίου 2022

Πού κρύβεται η τουρκική Πέμπτη Φάλαγγα στα νησιά

Οι φωτογραφίες είναι από την ιστοσελίδα https://samostoday.gr/



Να μην αμφιβάλλει κανείς ότι ηδη οι επιτήδειοι έχουν πλημυρίσει την Αφροασία με τις φωτογραφίες από την ΚΕΔ Σάμου  με τους αλλοδαπούς πυροσβέστες με το εξής μήνυμα: 
<< Δώστε μας ένα μικρό ποσό και αναλαμβάνουμε να σας περάσουμε εμείς στη γη της επαγγελίας. Φως, νερό, τηλέφωνο, φαγητό, ένδυση, υπόδηση, δωρεάν, επίδομα, και αν απορριφθεί τελεσίδικα η αίτηση ασύλου σας ξανακάνετε καινούρια αίτηση….. και ξανά μανά.....Επιπλέον, επειδή παραβιάσατε σχεδόν όλη την Ελληνική νομοθεσία, πετάξατε τα χαρτιά σας και δηλώσατε ότι γουστάρατε, το Ελληνικό κράτος σας επιβραβεύει δίνοντάς σας και μια θέση στο Δημόσιο >>. 

Νίκος Γεροντής



ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ https://samostoday.gr/


 Οι μεταναστευτικές ροές, που μέσω και της Ελλάδας, κινούνται προς την Ευρώπη δεν περιλαμβάνουν μόνο πρόσφυγες και οικονομικούς μετανάστες. Ανάμεσα τους βρέθηκαν και βρίσκονται, άτομα με αλλότριους σκοπούς. Πολλοί από όσους έφυγαν από τη Συρία, άλλωστε, ήταν μαχητές του ISIS και της Αλ Κάιντα, που μετά την ήττα τους κατέφυγαν στην Τουρκία και κάποιοι εξ αυτών εκπαιδεύτηκαν και εκεί. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, είναι σε συντονισμό με άλλους πυρήνες φανατικών στην Ευρώπη. Όπως, μάλιστα, έχει αποκαλυφθεί από εκθέσεις υπηρεσιών πληροφοριών στην ΕΕ, κινούνται σαν Πέμπτη Φάλαγγα.

Είναι προφανές ότι η τουρκική ΜΙΤ εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία για να στείλει μέσα στο μεταναστευτικό πλήθος και αριθμό ανθρώπων, τους οποίους έχει εκπαιδεύσει να παίξουν ρόλο κατασκόπου ή και προβοκάτορα, μία τουρκική Πέμπτη Φάλαγγα. Η κάλυψη του πρόσφυγα-μετανάστη, άλλωστε, είναι πειστική. Οι δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών έχουν εντοπίσει πράκτορες όχι μόνο της Τουρκίας, αλλά και άλλων κρατών, τα οποία έσπευσαν να εκμεταλλευτούν τις μεταναστευτικές ροές. Μέχρι και η Ρουάντα έσπειρε δίκτυα πρακτόρων μέσω των ροών!

Στο πρόσφατο παρελθόν μετανάστες έχουν αποδεδειγμένα παίξει ρόλο προβοκάτορα στις δομές φιλοξενίας με σκοπό την πρόκληση ταραχών. Δεν είναι του παρόντος να αναφερθούμε στη διασάλευση της δημόσιας τάξης. Αυτό που μας ενδιαφέρει εδώ είναι τα δίκτυα πρακτόρων που μπορούν στην κρίσιμη στιγμή να μεταδώσουν με κινητά σε πραγματικό χρόνο κρίσιμες πληροφορίες για τις κινήσεις στρατιωτικών μονάδων και για τις θέσεις διασποράς των ελληνικών δυνάμεων ειδικά στα νησιά, ώστε αυτές να γίνουν στόχοι βομβαρδισμού.

Δεν χρειάζεται καν να κρυπτογραφούνται τα μηνύματα, καθώς θα μεταδίδονται άμεσα σε γλώσσα άγνωστη και με χρήση απλών συνθηματικών. Ακόμη και αν οι ελληνικές υπηρεσίες υποκλέπτουν τα μηνύματα είναι απίθανο να βγάλουν εγκαίρως άκρη. Η ιδιότυπη αυτή Πέμπτη Φάλαγγα μπορεί να ακυρώσει τη δυνατότητα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων να υπερασπίσουν τα νησιά. Γι’ αυτό και είναι ο εφιάλτης των στρατιωτικών, οι οποίοι, όμως, δεν έχουν υψώσει τη φωνή τους στις κυβερνήσεις.

Όπως έχει αποδειχθεί ρόλο κατασκόπου δεν παίζουν μόνο μετανάστες, αλλά και μέλη ξένων ΜΚΟ, οι οποίες λειτουργούν ακόμα ασύδοτες και συχνά σε συνεργασία με δουλεμπορικά κυκλώματα και τουρκικές υπηρεσίες. Τέτοια περιστατικά είναι αρκετά και πιστοποιημένα από τις αστυνομικές-λιμενικές αρχές, αλλά και από τις εισαγγελίες. Αν εν καιρώ ειρήνης μπορούν κάποιοι προβοκάτορες να προκαλούν με σχετική άνεση επεισόδια, ας αναρωτηθούμε τί μπορούν να κάνουν εν καιρώ πολέμου. Σε μια τέτοια περίπτωση είναι πιθανό να ανοίξουν ένα δεύτερο εσωτερικό μέτωπο, χρησιμοποιώντας είτε τη μέθοδο της εξέγερσης με προβοκάτσιες, είτε πραγματοποιώντας δολιοφθορές. Αυτό ισχύει κυρίως για τα νησιά και λιγότερο για την ενδοχώρα.

Τα προβλήματα που δημιουργεί η παραμονή στην χώρα και ειδικά στις παραμεθόριες περιοχές τόσων πολλών μεταναστών-προσφύγων λειτουργεί ως πολλαπλασιαστής όλων των προβλημάτων, μικρών και μεγάλων, που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Εξ αντιδιαστολής λειτουργεί ως πολλαπλασιαστής της τουρκικής επιθετικής ισχύος. Η δραστηριοποίηση μεταναστών που έχουν στρατολογηθεί από τη ΜΙΤ για την πρόκληση ανεξέλεγκτων καταστάσεων στα ελληνικά μετόπισθεν σε περίπτωση στρατιωτικής εμπλοκής, θα καταστήσει τη θέση της Ελλάδας από δυσχερή έως δραματική.

Αυτός είναι ο λόγος που απαιτείται εγκαίρως η λήψη δραστικών μέτρων με σκοπό να συρρικνωθεί και εάν είναι δυνατόν να μηδενιστεί η παρουσία μεταναστών στις παραμεθόριες περιοχές και ειδικά στα νησιά. Δυστυχώς, το ελληνικό πολιτικό σύστημα κινείται προς την ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Αντί να εξουδετερώσει τη δυνατότητα να υπάρξει Πέμπτη Φάλαγγα, ουσιαστικά όχι μόνο τη διευκολύνει, αλλά κυριολεκτικά την εγκαθιστά. Πρώτον, με την επιμονή για την κατασκευή ολόκληρων χωριών για τους μετανάστες-πρόσφυγες στην καρδιά των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Δεύτερον, με την πρόσφατη απόφαση ότι ακόμα κι αν κάποιου μετανάστη η αίτηση για παροχή ασύλου έχει απορριφθεί και στον δεύτερο βαθμό, μπορεί να κάνει αενάως αίτηση, εξασφαλίζοντας τα σχετικά προνόμια!