22 Σεπτεμβρίου 2022

Χριστόδουλος Στεφανάδης: «Ο κ. Κακλαμάνης θυμήθηκε τώρα να προβάλλει τα προβλήματα του Νοσοκομείου»




 ΠΗΓΗ https://samostoday.gr/


Στο Radio Café 102.4 και στην εκπομπή του Μάνου Στεφανάκη «Ημερολόγιο Ερτζιανών» φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, ο Βουλευτής του Νομού μας, Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης ο οποίος αναφέρθηκε στο ιατρικό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στην Σάμο 30 Σεπ – 2 Οκτ, για το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο και παράλληλα απάντησε και στις πρόσφατες δηλώσεις του Διευθυντή της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Σάμου κ. Νίκου Κακλαμάνη σχετικά με τα προβλήματα του νοσοκομείου και τον ίδιο.

Σε ό,τι αφορά το ιατρικό συνέδριο ο Βουλευτής είπε:

«Το συνέδριο είναι πανελλήνιο, επιστημονικό και γίνεται στη Σάμο με τις όποιες δυσκολίες μεταφοράς και φιλοξενίας που προκύπτουν, με ανθρώπους σημαντικούς. Η επιμονή μας να γίνει στη Σάμο δεν έχει ιδιοτελή χαρακτήρα. Είναι το δεύτερο συνέδριο που κάνουμε στη Σάμο. Αν το έκανα στην Αθήνα θα ήταν περίπου αδάπανο. Στη Σάμο κοστίζει πολλά χρήματα». Ανέφερε ότι θα υπάρξει μια συνδρομή από την Περιφέρεια, ύψους 29.000 ευρώ και το υπόλοιπο κόστος θα καλυφθεί από δωρεές.

«Σπάνια αν όχι ποτέ, δεν μαζεύονται τόσες προσωπικότητες με αντικειμενικούς ακαδημαϊκούς τίτλους σ` ένα συνέδριο. Μεταξύ αυτών υπάρχουν και πολιτικά πρόσωπα. Το συνέδριο είναι αφιερωμένο στην γυναίκα όσον αφορά την υγεία και την μακροζωία» σημείωσε και έκανε λόγο για βιαστική κριτική από δημοτική παράταξη ότι εκλήθησαν μόνο πολιτικοί από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

«Λάθος μεγάλο. Η πρώτη προσέγγιση έγινε στον καθηγητή, φίλο, αγαπητό κ. Σεβαστάκη που για προσωπικούς λόγους δεν ήθελε, η δεύτερη στον φίλο Μανώλη Κάρλα» είπε και προσέθεσε ότι απευθύνθηκε τόσο στην κ. Κανέλλη από το ΚΚΕ όσο και στην κ. Αναγνωστοπούλου από το ΚΙΝΑΛ. Δήλωσε ότι στην προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχαν επισκεφθεί ποτέ τόσοι Υπουργοί και Υφυπουργοί το νησί, πέραν όσων εμπλέκονταν στο μεταναστευτικό. «Το νησί μπαίνει σε φάση εξωστρέφειας» είπε και επανέλαβε ότι στο συνέδριο θα συμμετάσχουν 47 προσωπικότητες του επιστημονικού και κοινωνικού χώρου.

Σε ό,τι αφορά το Επικούρειο Πολιτιστικό Κέντρο είπε ότι είναι ιδιοκτησία της Περιφέρειας και η Περιφέρεια θα αποφασίσει ποιους θα στεγάσει και ποιους όχι, σ’ αυτό.

«Αυτό το ίδρυμα που είναι ίσως από τα μοναδικά στο Αιγαίο, θα στεγάσει κατά την άποψή μου όλο τον Πολιτισμό της Σάμου. Η Σάμος, ευτυχώς, έχει μια τεράστια πολιτιστική κληρονομιά που αρχίζει από την προϊστορία» σημείωσε και πρόσθεσε ότι μαζί με άλλους φορείς αποφάσισε η Περιφέρεια να δώσει στέγη και στο Ινστιτούτο Μακροζωίας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει παραχώρηση ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

«Το Ίδρυμα έχει έρθει από την Αθήνα. Δεν είναι άστεγο, δεν ψάχνει εναγωνίως στέγη, είπαμε να βοηθηθεί η Σάμος» ανέφερε και πρόσθεσε ότι κάποιοι αξιολογούν τις προσπάθειες ανθρώπων με δικά τους πρότυπα, συχνά μικροπολιτικά.

«Δεν έχω ανάγκη από δάφνες, από μέρος της κοινωνίας που είναι μεμψίμοιρο και αλλοιώνει την πραγματικότητα και εννοώ ορισμένους πολιτικούς ή πολιτικολογούντες. Τους παρακάμπτω. Απλώς θέλω να ξέρουν ότι δεν θέλω να αποκομίσω κάτι ιδιοτελές από το νησί. Να προσφέρω θέλω» τόνισε.

Ο κ. Στεφανάδης στην συνέχεια απάντησε στις δηλώσεις του Διευθυντή της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Σάμου κ. Νίκου Κακλαμάνη. «Υπάρχει ένας ανταγωνισμός σε όσους απαξιώνουν το Νοσοκομείο» είπε και πρόσθεσε:

«Ο κ. Κακλαμάνης ως γιατρός έχει μια παρουσία θετική τόσα χρόνια στο Νοσοκομείο. Αλλά προφανώς μιλάει πολιτικά». Ο Βουλευτής είπε ότι ο κ. Κακλαμάνης έχει ενεργή πολιτική παρουσία με τον ΣΥΡΙΖΑ, υπήρξε και υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα αλλά και ενεργό μέλος της Νομαρχιακής του Επιτροπής στο νησί.

«Ζημιά στον τόπο κάνει ο κ. Κακλαμάνης που τόσα χρόνια, δεκαετίες, λειτουργεί στο Νοσοκομείο και θυμήθηκε τώρα να προβάλλει τόσο έντονα τα προβλήματα. Εγώ στη θέση του αν λειτουργούσα σε ένα επικίνδυνο Νοσοκομείο ή θα παραιτούμουν ή θα δημοσιοποιούσα τα προβλήματα αυτά και όχι με επισκέψεις κομματικές που γίνονται επιλεκτικά».

«Κανείς δεν λέει ότι το Νοσοκομείο έχει λύσει τα προβλήματά του και είναι ένας χώρος με άψογη λειτουργία. Αλλά από αυτό το σημείο μέχρι να λέμε ότι η κατάσταση είναι τρισάθλια από γιατρό, βουλευτή συνάδελφο που τον εκτιμώ (σ.σ. αναφέρεται στον κ. Μιχαηλίδη, βουλευτή Χίου) απέχει πολύ» είπε.

Σε ό,τι αφορά τις αιτιάσεις του κ. Κακλαμάνη σχετικά με την μη επίσκεψή του στο Νοσοκομείο ανέφερε:

«Ίσως λειτουργεί ο κ. Κακλαμάνης με προηγούμενα πρότυπα ή με πρότυπα του παρόντος να περιφέρονται πολιτευτές, να συζητούν με το προσωπικό και να τάζουν καθρεφτάκια και διάφορες παροχές. Ε, δεν είμαστε αυτής της νοοτροπίας πολιτικοί. Αυτό νομίζω ότι ευτελίζει την πολιτική ζωή» είπε κάνοντας λόγο για πρόσφατη επίσκεψη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στο νοσοκομείο.

Ανέφερε ακόμη ότι λαμβάνονται σημαντικές πρωτοβουλίες τόσο για το προσωπικό όσο και για την κτιριακή αναβάθμιση του νοσοκομείου που θα ανακοινωθούν και από την διοίκησή του.

«Η πολιτική εντιμότητα επιβάλλει να αναφέρονται κι αυτά και όχι να λέγεται ότι το νοσοκομείο κατέρρευσε ξαφνικά» είπε και πρόσθεσε ότι οι πολίτες θυμούνται πώς ήταν το Νοσοκομείο στην εποχή του μεταναστευτικού, όταν όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «δεν μπορούσε κάποιος να μπει μέσα».

ΠΗΓΗ https://samostoday.gr/