19 Σεπτεμβρίου 2022

Η Δημοτική παράταξη ΑΝΑΤΡΟΠΗ για τα θέματα υγείας



 Δημοτικό Συμβούλιο 15ης Σεπτεμβρίου 2022

Με αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε ως μοναδικό θέμα την «Συζήτηση και λήψη απόφασης για θέματα του συστήματος υγείας που έχουν προκύψει στο νησί της Σάμου», η δημοτική παράταξη "Ανατροπή" τοποθετείται ως εξής:

Δυστυχώς, όλοι οι Δημότες γνωρίζουν και βιώνουν τις τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στις κρατικές δομές υγείας, το Νοσοκομείο Σάμου και τα Κέντρα Υγείας του νησιού μας. 
Υπάρχει μεγάλη έλλειψη προσωπικού, ιατρικού εξοπλισμού και κτιριακών εγκαταστάσεων. Είναι επιτακτική ανάγκη, άμεσα το κράτος να προβεί στην πρόσληψη του κατάλληλου προσωπικού, αλλά και στην χρηματοδότηση που πρέπει για να καλυφθούν οι συγκεκριμένες δομές, όπως και η Περιφέρεια από την πλευρά της, διαχειριζόμενη κάποια προγράμματα ΕΣΠΑ, να προσφέρει την αναμενόμενη βοήθεια. Κατ’ επέκταση, με την πρόσληψη περισσοτέρων γιατρών, και οι αγροτικοί γιατροί θα βρίσκονται σε όλη την περιφέρεια του νησιού μας πιο τακτικά.
Από την άλλη, ο Δήμος έχει και αυτός αρμοδιότητες πάνω σε θέματα υγείας, αλλά το έργο του κρίνεται ημιτελές.

Οι αγροτικοί γιατροί προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από  συγκεκριμένους δημοτικούς χώρους. Αυτά τα αγροτικά ιατρεία πρέπει να είναι προσεγμένα, ανακαινισμένα, να είναι οι κατάλληλοι χώροι για τον σκοπό αυτό.
Το «Βοήθεια στο σπίτι» προσφέρεται σε κάποιους δημότες μας. Πρέπει το πρόγραμμα αυτό να επεκταθεί και να προσληφθούν περισσότεροι εξειδικευμένοι υπάλληλοι. Έτσι, το «Βοήθεια στο σπίτι» θα μπορεί να προσφέρεται σε περισσότερους δημότες που έχουν την ανάγκη μας, με επέκταση στις υπηρεσίες που προσφέρει, αλλά και με συχνότερες τακτικές επισκέψεις.