5 Σεπτεμβρίου 2022

Έρευνα : Οι τάσεις που θα διαμορφώσουν τα ταξίδια το φετινό φθινόπωρο

 

Τις τάσεις που θα επικρατήσουν στα ταξίδια από το φθινόπωρο και μετά καταγράφει σε νέα έρευνά της η Vacasa σε συνεργασία με την Allison+Partners Research.

Τα γρήγορα ταξίδια το Σαββατοκύριακο φαίνεται να ευνοούνται καθώς οι μέρες μικραίνουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι ημέρες των διακοπών θα μείνουν αχρησιμοποίητες.

Το 58% των ερωτηθέντων σχεδιάζει να κάνει διακοπές κατά τη διάρκεια της φθινοπωρινής περιόδου του 2022 και το 72% δήλωσε ότι σχεδιάζει να ταξιδεύει πιο συχνά αυτό φθινόπωρο από ό,τι το 2021.

Και, αν και τα καλοκαιρινά ταξίδια εξακολουθούν να κυριαρχούν, πολλοί προτιμούν τις φθινοπωρινές αποδράσεις επειδή ο καιρός είναι πιο ιδανικός (34%), έχει λιγότερο κόσμο (23%) ή/και επειδή είναι λιγότερο απασχολημένοι τώρα από κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού (22%).

Που κατευθύνονται; Τα δεδομένα της Vacasa αποκαλύπτουν πέντε προορισμούς με αξιοσημείωτα κέρδη από έτος σε έτος για τις φθινοπωρινές κρατήσεις – από τις παραλίες της Χαβάης έως τις όχθες της λίμνης Tahoe έως τα δάση του Βόρειου Ουισκόνσιν – αποδεικνύοντας ότι οι άνθρωποι αναζητούν ποικιλία σε αυτό το εποχιακό γλυκό σημείο.

Η εργασιακή ευελιξία συνεχίζει να επηρεάζει τα εποχιακά ταξιδιωτικά σχέδια
Το 76% όσων εργάζονται σε υβριδική ή πλήρως απομακρυσμένη μορφή σχεδιάζουν να ξεφύγουν αυτό το φθινόπωρο — αλλά αυτή δεν είναι η μόνη ομάδα που έχει μεγαλύτερη τάση να ταξιδεύει. Οι Gen Z και Millennials ταξιδιώτες είναι πιο πιθανό από τις παλαιότερες γενιές – Gen X και Boomers – να έχουν ταξιδιωτικά σχέδια αυτό το φθινόπωρο (64% έναντι 50%) και το ίδιο ισχύει για τους γονείς σε σύγκριση με τους μη γονείς (63% έναντι 50 %).

Tαξίδια εσωτερικού
Περίπου 4 στους 5 ταξιδιώτες του φθινοπώρου σχεδιάζουν να ταξιδέψουν στο εσωτερικό (79%) — το οποίο είναι ελαφρώς αυξημένο από το καλοκαίρι του 2022 (74%). Από εκείνους που πηγαίνουν σε προορισμό εντός των Ηνωμένων Πολιτειών, το 46% σχεδιάζει να μείνει κοντά στο σπίτι, διανύοντας περίπου 300 μίλια ή λιγότερο.

Γρήγορα ταξίδια το σαββατοκύριακο
Σχεδόν τα δύο τρίτα των ταξιδιωτών του φθινοπώρου σχεδιάζουν να κάνουν ένα γρήγορο ταξίδι το Σαββατοκύριακο (2 ή λιγότερες νύχτες) αυτή τη σεζόν (64%).



Περισσότερες αποδράσεις το Σαββατοκύριακο μπορεί να σημαίνουν και περισσότερο αυθορμητισμό. Οι μισοί από τους ταξιδιώτες βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη διαδικασία κράτησης/προγραμματισμού των επερχόμενων φθινοπωρινών ταξιδιών τους (50%), ενώ σχεδόν το ένα τέταρτο λέει ότι πιθανότατα θα κλείσει μια απόδραση της τελευταίας στιγμής (24%).

Όσοι δεν σχεδιάζουν να ταξιδέψουν για διακοπές αυτό το φθινόπωρο λένε ότι προσπαθούν να εξοικονομήσουν χρήματα (37%), δεν είναι σε οικονομική θέση επί του παρόντος να κάνουν διακοπές (36%) ή περιμένουν μέχρι να μειωθούν οι τιμές του φυσικού αερίου (27%).

Ανησυχούν λιγότερο για τον Covid
Εν τω μεταξύ, οι ανησυχίες για τον COVID-19 εξακολουθούν να μειώνονται κάθε σεζόν ως λόγος για τον οποίο δεν ταξιδεύουν.

Tο 16% των μη ταξιδιωτών ανέφερε την πανδημία ως λόγο για να μην ταξιδέψει αυτό το φθινόπωρο, σε σύγκριση με το 20% των ερωτηθέντων το καλοκαίρι του 2022 και το 35 % την άνοιξη του 2022.

ΠΗΓΗ https://www.tourismtoday.gr/