22 Σεπτεμβρίου 2022

2.500 επισκέπτες από τη Σμύρνη στη Λέσβο με το καταμαράν

 

Το δρομολόγιο ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου. Ικανοποιημένοι οι διαχειριστές της γραμμής η οποία θα λειτουργήσει και την επόμενη σεζόν
Ολοκληρώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα  η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σμύρνης με τα λιμάνια της Μυτιλήνης και του Πλωμαρίου, η πρώτη και μόνη ως τα τώρα ακτοπλοϊκή διασύνδεση της τουρκικής μεγαλούπολης με λιμάνια νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Η γραμμή η οποία εξυπηρετήθηκε με πλοίο καταμαράν 400 θέσεων της ναυτιλιακής εταιρείας Izdeniz συμφερόντων του Μητροπολιτικού δήμου της Σμύρνης έφερε στη Λέσβο περί τους 2.500 επισκέπτες, ενώ μετέφερε στην τουρκική μεγαλούπολη από τη Λέσβο περί τα 500 άτομα. Το τελευταίο δρομολόγιο πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου.

Μιλώντας στο «Ν» ο τουριστικός πράκτορας Φώτης Αβντάν το τουριστικό πρακτορείο του οποίου εκπροσώπησε τη γραμμή στη Λέσβο δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος σημειώνοντας ότι την ανάλογη ευχαρίστηση υπάρχει και από την πλευρά της Σμύρνης. 

«Το εγχείρημα ήταν δύσκολο διότι ξεκίνησε στα μέσα του καλοκαιριού χωρίς ιδιαίτερη προβολή και διαφήμιση. Τα πρώτο δρομολόγιο είχε 25 άτομα ενώ το τελευταίο είχε πάνω από 250 άτομα και οι επισκέπτες μας ρωτούσαν αν θα το συνεχίσουμε και γιατί το σταματάμε από τώρα. Στην αρχή οι επισκέπτες μας από Σμύρνη δεν γνώριζαν για το δρομολόγιο και ερχόταν μέσω Αϊβαλιού. Σιγά σιγά όμως μαθεύτηκε και έτσι όσο περνούσε ο καιρός η κατάσταση βελτιωνόταν. 

Πραγματοποιήθηκαν 9 δρομολόγια για το λιμάνι της Μυτιλήνης και 9 δρομολόγια για το Πλωμάρι. Και ο προορισμός του Πλωμαρίου είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πιστεύω ότι στη δεύτερη σεζόν θα ξεπεραστούν τα όποια μικρά τεχνικά προβλήματα και προβλήματα συνεννόησης προέκυψαν. Εννοείται ότι τη νέα χρονιά θα έχουμε επανεκκίνηση της γραμμής». 

Επόμενος στόχος στα πλαίσια της προσέλκυσης επισκεπτών επιβατών από τη μεγαλούπολη των 4.000.000 κατοίκων, η προβολή της γραμμής στην τουριστική έκθεση της Σμύρνης τον ερχόμενο Δεκέμβριο προκειμένου να γίνει γνωστή. 

Οι διαχειριστές της γραμμής ετοιμάζονται για τη νέα σεζόν με τροποποιήσεις στα 2 δρομολόγια ώστε να υπάρξουν περισσότερες επιλογές στον αριθμό διανυκτερεύσεων.

ΠΗΓΗ https://www.stonisi.gr/