31 Αυγούστου 2022

ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΑΚΑΙΟΥΣ

 


..ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ  ΚΥΡΙΩΣ ΟΡΕΙΝΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ  ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΗΘΟΣ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΥΝΗΣΙΑΣ ΤΗΣ   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 
ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΜΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΜΕΛΕΤΗ.  

Για μια  ακόμα μια φορά γινόμαστε αποδέκτες των παραπόνων των πολιτών διότι υπάρχει σοβαρό  πρόβλημα με το τηλεοπτικό σήμα των καναλιών ιδιωτικών και κρατικών σε πολλά ορεινά κυρίως χωριά της Σάμου αλλά και της Ικαρίας.


Άλλα κανάλια δεν εμφανίζονται καθόλου στους τηλεοπτικούς δέκτες και άλλων η τηλεοπτική εικόνα και ο ήχος παγώνουν κατά μεγάλα χρονικά διαστήματα με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη  η παρακολούθηση τους.
 

Από την εποχή  που προχώρησε  η ψηφιακή μετάβαση, πάγια ή  κατά διαστήματα υπάρχουν τέτοια  προβλήματα.
 Οι επιχώριοι Δήμοι και η  Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου οφείλουν  να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την οριστική επίτευξη  της ομαλής αναμετάδοσης και των κρατικών και των ιδιωτικών καναλιών για  να μη μένουν στα λόγια οι παχυλές διακηρύξεις περί  το δημοκρατικό δικαίωμα των πολιτών για σφαιρική ενημέρωση και ψυχαγωγία. 
Οι πρόχειρες λύσεις , τα μπαλώματα ,  η αδιαφορία και η ευθυνοφοβία πρέπει  επιτέλους να σταματήσουν.
Είναι καιρός η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ειδικότερα ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Μπουρνιάς, σε συνεργασία με τις κατά τόπους Δημοτικές Αρχές, να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να αναθέσουν  σε μελετητικό Γραφείο υψηλών προδιαγραφών   μελέτη έρευνας και εντοπισμού των δυσπρόσιτων στα τηλεοπτικά σήματα περιοχών των νησιών μας και προσδιορισμού των άριστων τεχνικών προτάσεων υπέρβασης των προβλημάτων της πλήρους έλλειψης  ή της κακής τηλεοπτικής τους κάλυψης .
Σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο οι ΟΤΑ καλύπτουν την δαπάνη των εργασιών για την επίτευξη άρτιας τηλεοπτικής κάλυψης στους χώρους διοικητικής τους ευθύνης και στην συνέχεια αιτούνται την ανάλογη πίστωση  από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνηση ως δεσμευτική κρατική επιχορήγηση.
Παρέμβαση επίσης πρέπει να γίνει από την Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου και προς την Digea ώστε  να εκπληρώσει επιτέλους τις υποχρεώσεις και τις δεσμεύσεις που απορρέουν από τους νόμους και τις συμβάσεις που έχει συνυπογράψει για  να υπάρξει άρτια  τηλεοπτική σύνδεση όλων των νησιών του Βορείου Αιγαίου μεταξύ των στα πλαίσια στήριξης και προαγωγής ενιαίας , κατά το μάλλον και ήττον,   Περιφερειακής κοινωνικής,,πολιτιστικής και πολιτικής συνείδησης στο Αρχιπέλαγος.
Όλα τα ανωτέρω συζητήθηκαν εκτενώς στις  25 Αυγούστου 2022 στην Οικονομική Επιτροπή της ΠΒΑ όταν  τα μέλη με ομόφωνη απόφασή τους , αντιδρώντας στην απαράδεκτη κατάσταση της αποκοπής της επαρχίας Πλωμαρίου από την θέαση των καναλιών της ιδιωτικής τηλεόρασης , που αποτελεί βασικό πρόβλημα Δημοκρατίας και Ισοπολιτείας στήριξαν την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ,. Χριστόφα  και τον εξουσιοδότησαν να αναλάβει άμεσα τις δέουσες πρωτοβουλίες και δράσεις ώστε, δαπάνη της Περιφέρειας  και  το συντομότερο δυνατόν να απολαμβάνουν οι κάτοικοι της συγκεκριμένης περιοχής τα απορρέοντα από τα δικαιώματά τους.
Όμως Βόρειο Αιγαίο δεν είναι μόνο η Λέσβος…
                                Μανώλης Νικ. Κάρλας 
                       Γιατρός , πρώην Νομάρχης Σάμου 
                   Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΕ  Σάμου 
        ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.