19 Αυγούστου 2022

Πολιτική ανοιχτών συνόρων και από τη Νέα Δημοκρατία

 Την πολιτική των ανοιχτών συνόρων του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει η ΝΔ όπως αποδεικνύεται από τις εξελίξεις ( και όχι δεν αναφέρομαι μόνο στο περιστατικό του Έβρου  ούτε στις μεταναστευτικές ροές των τελευταίων ημερών που συνεχίζουν ακάθεκτες) αλλά στο νόμο   4939/2022 - ΦΕΚ 111/Α/10-6-2022 ο οποίος πέρασε τον Ιούνιο και αφορά την απόδοση ασύλου μετατρέποντας την Ελλάδα από χώρα σε χώρο. 

Φαίνεται στη ΝΔ η οποία έγινε κάτι από Ποταμι και Δημάρ, θέλετε να γίνεται ΣΥΡΙΖΑ ( και όχι γαλάζιο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ροζ ξεφτισμένο). 

Μετά μην αναρωτιέστε για τα ποσοστά που πέφτουν.


Μια πολιτική η οποία αποτυπώθηκε τον Δεκέμβριο του 2018 στη Σύνοδο του ΟΗΕ στο Μαρρακές, όταν έγινε θριαμβευτικά αποδεκτό από τις περισσότερες χώρες της ΕΕ, με προεξάρχουσα τη Γερμανία, το νέο Παγκόσμιο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια πολιτική “ανοικτών συνόρων” η οποία χρησιμοποιεί ως όχημά της την παραδοχή ότι οι μεταναστευτικές ροές που καταφθάνουν στην Ευρώπη είναι κατ’ αρχήν προσφυγικές. Άρα, βάσει του διεθνούς δικαίου κανένα κράτος δεν μπορεί να τις ανακόψει. Στην πράξη όμως η υποχρέωση αυτή βαρύνει μόνο τα κράτη της περιφέρειας που έχουν εξωτερικά σύνορα.