15 Ιουλίου 2022

Το Αιγαίο, τα ψάρια του και η μεγάλη εξαγορά των Τούρκων! Τι συμβαίνει στο Αιγαίο;

 

Πριν από ένα χρόνο γράψαμε για την πώληση της μεγαλύτερης αλιευτικής ελληνικής εταιρείας Καλλιμάνης στην τουρκική εταιρεία Dardanel! Συμπτωματικά την ίδια περίοδο το Αιγαίο είχε γεμίσει τουρκικά αλιευτικά σκάφη που ψάρευαν όπου και όσο ήθελαν ανενόχλητα!

Η είδηση πέρασε στα «ψιλά» των μέσων ενημέρωσης που φαίνεται ότι δεν την είχαν κρίνει ως άξια προσοχής…Ούτε το ερώτημα που είχε τεθεί: πως η ελληνική κυβέρνηση επέτρεψε να γίνει αυτή η πώληση. Η απάντηση περί…ελεύθερης αγοράς όχι μόνο δεν μπορεί να σταθεί αλλά ενισχύει το ερώτημα που συχνά θέτουμε: Τι συμβαίνει στο Αιγαίο;

Υπάρχει και συνέχεια!

Σύμφωνα με όσα γράφουν ιστοσελίδες οικονομικού περιεχομένου το Πρωτοδικείο Αιγίου έδωσε «πράσινο φως»  στην εξυγίανση της Καλλιμάνης από την τουρκική Dardanel επικυρώνοντς την από 29 Νοεμβρίου του 2021 συμφωνία εξυγίανσης, όπως αυτή τροποποιήθηκε την 21η Ιανουαρίου του 2022 και συμφωνήθηκε μεταξύ της προβληματικής εταιρείας και των πιστωτών. Με λίγα λόγια ρύθμιση ή σβήσιμο χρεών! Προφανώς κι αυτό στην …ελεύθερη αγορά θα το «χρεώσουν».

Έχουμε και λέμε λοιπόν:

•Οι Τούρκοι εκμεταλλεύονται την αλιεία στο Αιγαίο

•Οι Τούρκοι ελέγχουν μέσω της εξαγοράς της Καλλιμάνης και το εμπόριο στην αλιεία

•Οι Τούρκοι έκαναν επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στις Κυκλάδες

Ναι αλλά η Ελλάδα θα παραγγείλει F-35 θα πείτε…

Το ερώτημα τι συμβαίνει στο Αιγαίο, το θέτουμε ξανά. Όχι για κανένα άλλο λόγο, απλά για να «μη πέφτουμε από τα σύννεφα».

ΠΗΓΗ https://www.militaire.gr/