12 Ιουλίου 2022

Ο ΣΥΡΙΖΑ Σάμου για την επίσκεψη Τσίπρα στο νησί ...απάντηση στη Νέα Δημοκρατία



Η τοπική οργάνωση της νέας Δημοκρατίας επιχείρησε να απαντήσει στην (κατά γενική ομολογία ) επιτυχημένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο νησί μας, με μια μακροσκελή και παραληρηματική ανακοίνωση, η οποία επιχειρεί με ανακρίβειες και ψέματα να δημιουργήσει τοξικό κλίμα και να φανατίσει τους οπαδούς της, διχάζοντας την κοινωνία και καλλιεργώντας την εχθροπάθεια και το μίσος.


Δεν θα ακολουθήσουμε. Η πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να γίνεται με δεδομένα, επιχειρήματα, ευπρέπεια και σεβασμό στο πρόσωπο του αντιπάλου και τον θεσμικό του ρόλο.

Είμαστε χαρούμενοι που υποδεχτήκαμε τον Αλέξη Τσίπρα, που διαπιστώσαμε δια ζώσης την απλότητα, τη σεμνότητα και το χάρισμα του να συνομιλεί με τους πολίτες σε ισότιμη βάση, την αγάπη και την εκτίμηση του κόσμου στο πρόσωπό του και την αλλαγή του πολιτικού κλίματος.

Από την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, προκύπτουν δυο βασικά πολιτικά ζητήματα: 

α) Παρά τις βαρύγδουπες αρχικές εξαγγελίες της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη προσωπικά, η αποκατάσταση των ζημιών του καταστροφικού σεισμού του 2002 καρκινοβατεί, το νησί έχει αφεθεί σο έλεος του Θεού και συστηματικά εξαιρείται από ευεργετικές ρυθμίσεις για περιοχές, που υπέστησαν φυσικές καταστροφές. 

β) Ο κόσμος διακατέχεται από μεγάλη αγωνία για την πρωτοφανή ακρίβεια, ιδιαίτερα στο ηλεκτρικό ρεύμα, τα καύσιμα και τα τρόφιμα, φοβάται, ότι θα ζήσουμε εφιαλτικό χειμώνα και απαιτεί συγκεκριμένο σχέδιο και λύσεις. 


Ο ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με την κυβέρνηση, που αρκείται σε πυροτεχνήματα, έχει καταθέσει στην κοινωνία ολοκληρωμένο σχέδιο, με αναλυτικά, συγκεκριμένα και κοστολογημένα μέτρα για την αντιμετώπισης της ακρίβειας και της στεγαστικής κρίσης.

Τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ κρίθηκαν στις εκλογές του 2019. Στις επόμενες θα κριθούν τα έργα και οι ημέρες της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η επιμονή της Ν.Δ να στρέφει τη συζήτηση στο παρελθόν, αποτελεί σαφή ομολογία, ότι δεν έχουν τρόπο και επιχειρήματα να υπερασπίσουν την καταστροφική τριετία της κυβέρνησής τους, αλλά πολύ χειρότερα δεν έχουν τη θέληση να πράξουν το ελάχιστο για να ανακουφίσουν τους πολίτες από τα δεινά της ενεργειακής και επισιτιστικής κρίσης όπως πρόσφατα έπραξαν οι πρωθυπουργοί της Ισπανίας και της Πορτογαλίας για τους συμπολίτες τους.

ΥΓ. Αυτή την έφεση στα fake news να την προσέξουν. Κάποια στιγμή θα την πληρώσουν ακριβά.  Ο Ν. Μπελαβίλας δεν είχε την παραμικρή εμπλοκή στο χωροταξικό της Σάμου που σχεδιάστηκε επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και υπογράφηκε το Φεβρουάριο του 1995 (ΦΕΚ/100/Δ/95) επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για αισχρό ψέμα.

Έχει όμως σχέση και φέρουν την υπογραφή του τα έργα  ανάπλασης της «Αθήνας Α.Ε.», τα έργα στο Τεχνολογικό - Πολιτιστικό Πάρκο του Λαυρίου, τα έργα στο Κέντρο Τεχνικού Πολιτισμού της Ερμούπολης Σύρου και δεκάδες άλλες ευρέως γνωστές μελέτες και έργα του Εργαστηρίου Αστικού Περιβάλλοντος του Ε.Μ.Π.


ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σάμου