22 Ιουλίου 2022

Δημιουργείται φορέας για τον τουρισμό υπό την σκέπη της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου



 Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης προήδρευσε σήμερα το πρωί σε σύσκεψη  για θέματα του τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου κατόπιν αιτήματος φορέων του κλάδου.

Η σύσκεψη αφορούσε την επόμενη τουριστική περίοδο και τον ενιαίο προγραμματισμό δράσεων από φορέα που θα δημιουργηθεί με επικεφαλής την Περιφέρεια.

Αμέσως μετά την σύσκεψη ο Περιφερειάρχης δήλωσε: «Συναντηθήκαμε σήμερα στην Περιφέρεια με φορείς και εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου, παρόντος  του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Μυρσινιά και του Αντιπροέδρου κ. Φρατζέσκου, προκειμένου να συζητήσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν αλλά  και  τρόπους προσέλκυσης τουριστών στην Λέσβο.  Αποφασίστηκε η δημιουργία ενός ενιαίου φορέα με την Περιφέρεια να είναι επικεφαλής, με την συμμετοχή εκπροσώπων του Τουρισμού και του Επιμελητηρίου αλλά και του ΕΟΤ. Παθογένειες και προβλήματα ετών δεν μπορούν να διορθωθούν εν μια νυκτί.  Η Περιφερειακή Αρχή  προσπαθεί να αντιστρέψει  το κλίμα στις νήσους μας, αυτό το αντιλαμβάνονται  οι φορείς του κλάδου  και είναι ο λόγος που ζήτησαν την σημερινή σύσκεψη».