13 Ιουλίου 2022

Χίθροου προς αεροπορικές εταιρίες: «Σταματήστε να πουλάτε αεροπορικά εισιτήρια»



 Το αεροδρόμιο Χίθροου κάλεσε τις αεροπορικές εταιρίες να σταματήσουν να κάνουν πωλήσεις αεροπορικών εισιτηρίων για το καλοκαίρι γιατί, όπως παραδέχεται η διοίκηση, βρίσκεται στο όριο της επιβατικής κίνησης που μπορεί να διαχειριστεί.

Το αεροδρόμιο, σε ανοικτή επιστολή του προς τους αερομεταφορείς και τους επιβάτες, γνωστοποιεί ότι εισάγει πλαφόν επιβατικής κίνησης από σήμερα μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου.

Έτσι, ο μέγιστος αριθμός ημερήσιων αναχωρήσεων που οι αεροπορικές εταιρίες, οι υπηρεσίες εδάφους και το αεροδρόμιο μπορούν να εξυπηρετήσουν αυτό το καλοκαίρι, όπως αναφέρεται στην επιστολή, δεν ξεπερνά τους 100.000 επιβάτες.

Οι πιο πρόσφατες προβλέψεις για το καλοκαίρι μιλούν για 104.000, κατά μέσο όρο, θέσεις αναχώρησης, δηλαδή 4.000 περισσότερες από τις δυνατότητες του αεροδρομίου.

Κατά μέσο όρο, μόνο οι 1.500 από αυτές τις 4.000 θέσεις έχουν πουληθεί σε επιβάτες, επομένως ζητούμε από τους αερομεταφορείς – συνεργάτες μας να σταματήσουν να πωλούν εισιτήρια για το καλοκαίρι προκειμένου να μειωθεί ο αντίκτυπος στους επιβάτες, επισημαίνει το αεροδρόμιο.

Το αεροδρόμιο αναφέρει ότι ανέβαλε την επιβολή επιπλέον μέτρων στον αριθμό επιβατών μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας αμνηστίας που δόθηκε από την κυβέρνηση στους αερομεταφορείς που επιθυμούν να ακυρώσουν πτήσεις χωρίς να χάσουν τα δικαιώματα σλοτ τους. Την Παρασκευή, με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αυτής, υπήρξε σαφέστερη εικόνα σχετικά με τις μειώσεις πτήσεων, με ορισμένους αερομεταφορείς να έχουν δράσει άμεσα αλλά και άλλους να μην το έχουν κάνει.  Ως εκ τούτου, το αεροδρόμιο έκρινε απαραίτητη τη λήψη της απόφασης για το «πλαφόν» επιβατών.

ΠΗΓΗ https://www.tornosnews.gr/