12 Ιουλίου 2022

Όταν οι πολιτικοί έχουν ήθος και μνήμη!...γράφει ο Μιχάλης Αγγελόπουλος πρώην Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας

 


Η διοίκηση, ειδικά η αιρετή, οφείλει να έχει συνέχεια. Ισχύει, βεβαίως και σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αυτό. Ωστόσο, στον πολιτικό μας πολιτισμό δεν έχουμε ακόμη φτάσει στο σημείο να θεωρούμε και ότι αυτή την πιο πάνω αλήθεια οφείλει επίσης να  υπηρετεί, με τη σειρά του και ο οποιοσδήποτε διάδοχος μιας προηγούμενης κατάστασης.


 Ο  περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος, είναι μια φωτεινή εξαίρεση σ' αυτό. Στην παρουσίαση των νέων παιδικών κατασκηνώσεων της Μητρόπολης Μαρωνείας Κομοτηνής, που εγκαινιάστηκαν επίσημα την περασμένη Παρασκευή από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Χρήστος Μέτιος ανέφερε και εμένα, όπως φυσικά και τον Άρη Γιαννακίδη και τον αξέχαστο Γιώργο Παυλίδη ως πρόσωπα που συνέβαλαν στην έμπνευση, τη σύνταξη μελέτης, την ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα και, εν τέλει, την παράδοση, πλέον, των νέων εγκαταστάσεων.

"Για την ολοκλήρωση του έργου, που κόστισε συνολικά δύο εκατομμύρια ευρώ, συμβάλαμε ένας Γενικός Γραμματέας της κρατικής Περιφέρειας και οι τρεις αιρετοί Περιφερειάρχες: ο Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο Άρης Γιαννακίδης, ο αείμνηστος Γιώργος Παυλίδης, και τέλος εγώ ο ίδιος, με την ολοκλήρωση του έργου και την προμήθεια του εξοπλισμού", ήταν τα λόγια του. Και επειδή πρεσβεύουν πολιτικό ήθος και ανθρώπινη ποιότητα, οφείλω να τον συγχαρώ θερμά και από καρδιάς.

Μιχάλης Α. Αγγελόπουλος

Σχετικό άρθρο:

Κ. Μητσοτάκης και Χρ. Μέτιος στα εγκαίνια των κατασκηνώσεων της Μητρόπολης Μαρώνειας και Κομοτηνής [φωτογραφίες] - https://www.kavalapost.gr/politiki/282070/k-mitsotakis-kai-chr-metios-sta-egkainia-ton-kataskinoseon-tis-mitropolis-maroneias-kai-komotinis-fotografies/