19 Ιουλίου 2022

3.500 Τούρκοι στη Λέσβο για το Μπαϊράμι

 

Οι αφίξεις υπολογίζονται από τις 7 έως τις 17 Ιουλίου. Στην πλειοψηφία τους οι επισκέπτες έμειναν σε καταλύματα της Μυτιλήνης, της Μήθυμνας και του Πλωμαρίου

Ξεπέρασε τις προβλέψεις των τουριστικών πρακτόρων της Λέσβου η κίνηση επισκεπτών από την Τουρκία το δεκαήμερο του Μπαϊραμιού το οποίο ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή. Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία από πηγές των πρακτόρων του νησιού συνολικά στο νησί μας ήρθαν από τις 7 έως τις 17 Ιουλίου 3.500 Τούρκοι τουρίστες.

Οι επισκέπτες κατευθύνθηκαν κυρίως σε Μυτιλήνη, Πλωμάρι και Μόλυβο όπου τα καταλύματα τις ημέρες αυτές παρουσίαζαν υψηλές πληρότητες. 

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος των πρακτόρων της Λέσβου  Παναγιώτης Χατζηκυριάκος, η παρουσία των Τούρκων τουριστών ήταν εμφανής τις ημέρες αυτές, σε όλο το νησί όπου έκαναν εκδρομές και εξορμήσεις. 

«Οι περισσότεροι επισκέπτες ήταν από Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα, Σμύρνη και Αδραμύτι, ευκατάστατοι και υψηλού εισοδήματος οι οποίοι έχουν εξοχικά στα παράλια, κυρίως στα Μοσχονήσια.

Η παρουσία τους ήταν αισθητή στο δρόμο, στα καταστήματα, στις παραλίες και φυσικά στις ταβέρνες και στις καφετέριες οι οποίες ήταν γεμάτες όλες αυτές τις ημέρες. Το Μπαϊράμι ολοκληρώθηκε την Κυριακη, εξακολουθεί όμως να υπάρχει αρκετή κινητικότητα και πιστεύουμε ότι γενικά ο Ιούλιος και ο Αύγουστος θα πάνε καλά. 

ΠΗΓΗ https://www.stonisi.gr/