26 Ιουνίου 2022

ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗΝ ΛΕΣΒΟ ΓΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΩΝ



 Υποσχέσεις για πολύπλευρη στήριξη των σεισμόπληκτων της Βρίσας 
Δεσμεύσεις Καραμανλή για χρηματοδότηση του καθαρισμού της Βρίσας από τα μπάζα και αναπροσαρμογή της οικονομικής στήριξης για την ανακατασκευή κατοικιών


Κονδύλι 400.000 ευρώ θα δοθεί από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών για την καθαρισμό του οικισμού της Βρίσας από τα μπάζα που δημιουργήθηκαν από τον σεισμό της 12ης Ιουνίου του 2017, αυτό υποσχέθηκε ο υπουργός Κώστας Καραμανλής σε σύσκεψη που είχε το απόγευμα της Παρασκευής με το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο, τον πρώην και τον νυν Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου της Βρίσας. Πρόκειται για ένα κονδύλι που είχε δοθεί αρχικά στο Δήμο Λέσβο αλλά έμεινε μετέωρο μετά την διάσπαση του σε δύο Δήμους. Ο υπουργός υποσχέθηκε πως οι υπηρεσίες του υπουργείου του θα κάνουν όλες της αναγκαίες ενέργειες για να φθάσουν τα χρήματα στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, ακόμη τόνισε πως θα δοθεί πρόσθετη χρηματοδότηση αν απαιτηθεί.


Επίσης ο κ. Καραμανλής ανέφερε όπως θα γίνει αναπροσαρμογή των ενισχύσεων που δίνονται στους σεισμόπληκτους για την κατασκευή ή επισκευή των σπιτιών τους με βάση τα νέα δεδομένα που ισχύουν στην αγορά. Ωστόσο επιφυλάχθηκε να δώσει πιο σαφή απάντηση όταν θα γίνει η αναγκαία συνεννόηση με το συναρμόδιο υπουργείο Οικονομικών. Ο υπουργός έδειξε πως πρόθεση του υπουργείου είναι να συμβάλει με κάθε τρόπο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν ώστε να προχωρήσει η ανοικοδόμηση των γκρεμισμένων σπιτιών του οικισμού.