1 Ιουνίου 2022

Beach volley και πίστα skate στη Σάμο; Έχουμε ανάγκη από υπερβολές;

 ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ



Πιθανόν περισσεύουν στον κύριο Μουτζούρη 322. 854€ και αποφάσισε να τα σκορπίσει για τη δημιουργία γηπέδου beach volley και πίστας skate στην πόλη μας,  ενόσω για τις εν λόγω αθλητικές δραστηριότητες, μεταξύ μας, ούτε οι μεγαλύτεροι Δήμοι της χώρας έχουν ενδιαφερθεί σοβαρά, είτε να χωροθετήσουν, είτε να επαναλειτουργήσουν.

 Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό του Ολυμπιακού κέντρου beach volley του Φαλήρου στην Αθήνα, που ρημάζει μέρα με τη μέρα περισσότερο, γεγονός που βεβαιώνει τη μικρή ζήτηση για το άθλημα. 

Ωστόσο είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι ενώ θα υπάρχει η μπάλα δε θα υπάρχει η παραλία. 

Προφανώς ο Περιφερειάρχης ξέχασε ότι πριν δύο χρόνια, περίπου την ίδια εποχή, είχε τάξει σε συνέντευξη τύπου ότι θα επαναφέρει την παραλία στη θέση της, από το περίπτερο του Ζαχαράκη και μετά τα γηπεδάκια, στα Ταμπάκικα με την απαραίτητη τροποποίηση του masterplan Βαθέος και σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο. Όμως τι συνέβη που κατέληξε το πλάνο; Ή μήπως άλλαξε γνώμη; Και γιατί;

Για την πίστα skate δε, τι να πούμε, πως να σχολιάσουμε μια περίεργη επιλογή που πραγματικά δημιουργεί άμεσες υπόνοιες εξυπηρέτησης ολίγων, όπως τα γήπεδα τένις που αντικατέστησαν αυτά των δημοφιλών μπάσκετ που προτιμούσαν πολλοί δημότες μας, όλων των ηλικιών. 

Ωραίο και το τένις αλλά στην περίπτωση της Σάμου ο χώρος αποτελεί κλειστό κλαμπ αφού είναι μόνιμα κατειλημμένος από τους ίδιους και τους ίδιους. 

Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε με ποιο σκεπτικό και έρευνα δημοφιλίας επιλέχθηκαν οι παραπάνω αθλητικές δραστηριότητες, ώστε να προκύψει η ανάγκη χωροθέτησης των από κονδύλια χιλιάδων ευρώ. 

Και γιατί βόλλευ και όχι μπάσκετ; Και γιατί να μην κάνουμε κι ένα παγοδρόμιο βρε αδερφέ; Πατίνια είναι κι αυτά. 
Ο Δήμος που είναι;