2 Ιουνίου 2022



 Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Ν. Λέσβου κ. Χαράλαμπος Αθανασίου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο ορθολογικός πολεοδομικός και χωροταξικός σχεδιασμός αποτελεί προτεραιότητα της Κυβέρνησής μας, διότι είναι βασική προϋπόθεση για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, την προσέλκυση επενδύσεων και την ανάπτυξη γενικότερα. 

Σε συνεργασία με τον τεχνικό κόσμο της Χώρας φέρνουμε σε πέρας αυτή τη μεγάλη μεταρρύθμιση, η οποία θα αλλάξει το πρόσωπο της Χώρας μας τα επόμενα χρόνια και θα διασφαλίσει την οικονομική αναβάθμιση του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος. 

Ήδη, για τους Δήμους του Νομού μας έχουν εγκριθεί κατά προτεραιότητα, τα ΤΠΣ (Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια) με απόφαση του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμοδίου για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ.Νίκου Ταγαρά και χρηματοδοτούνται οι Δήμοι μας με τα εξής ποσά: Ο Δήμος Μυτιλήνης με 1.586.818 ευρώ, ο Δήμος Λέσβου με 1.693.021 ευρώ και οι Δήμοι Λήμνου-Αγίου Ευστρατίου με 1.183.804 ευρώ. 

Η χρηματοδότηση θα γίνει από το Ταμείο Ανάκαμψης.

 Η προκήρυξη για τις μελέτες θα έχει καταληκτική ημερομηνία 10.07.2022 και η ολοκλήρωση των μελετών θα είναι μέχρι το καλοκαίρι του 2025 υπό την επίβλεψη και συνεργασία του μελετητή και του εκάστοτε Δήμου».

ΠΗΓΗhttps://www.emprosnet.gr/